Voorbeschouwing Jong Sparta Rotterdam – Quick Boys

De blauw-witten spelen voor de tweede achtereenvolgende keer een wedstrijd op verplaatsing. Op sportpark Dijkpolder in Maassluis is de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden te gast bij Jong Sparta Rotterdam. Het duel tussen Quick Boys en de talentvolle Spartanen begint om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. Smeek. De inwoner van Diepenveen wordt geassisteerd door R. Janssen en K. El Hajjaji. Reis mee naar Maassluis en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam!Onderlinge resultaten
Quick Boys en Jong Sparta Rotterdam stonden in het verleden acht keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De jeugdige Kasteelbewoners wonnen vijf onderlinge wedstrijden, de blauw-witten driemaal.
Quick Boys boekte in de heenwedstrijd een verdiende 3-1 overwinning op de beloften van Sparta Rotterdam. De blauw-witten kenden op sportpark Nieuw Zuid een bliksemstart doordat Sem van Duijn in de tweede minuut op fraaie wijze de score wist te openen. In het vervolg van de eerste helft was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij en verzuimde de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden om de voorsprong uit te breiden. Geheel tegen de verhouding in kwamen de talentvolle Rotterdammers op gelijke hoogte na een van de spaarzame uitvallen in het eerste bedrijf. Quick Boys raakte even de draad kwijt en ook in de beginfase van de tweede helft moest Paul van der Helm een aantal maal handelend optreden om erger te voorkomen. Gelukkig wisten de blauw-witten zich te herpakken en kwamen zij opnieuw op voorsprong dankzij een benutte rebound van Nick Broekhuizen. Een eigen doelpunt van verdediger Kjeld van den Hoek leek Quick Boys in veilige haven te loodsen. De Katwijkers speelden de wedstrijd vervolgens professioneel uit en zagen daarnaast Mees van Tol en Hadi Erol als invaller hun debuut in de hoofdmacht maken.

Mutaties
Doorgaans vinden er de nodige wijzigingen plaats in de selectie van de talentvolle Spartanen. Aan de vooravond van het lopende seizoen werden onder andere Luuk Admiraal (Excelsior, vorig seizoen verhuurd aan Spakenburg) en Dean Zandbergen (TOGB) toegevoegd aan de talentpool. Verder stroomden diverse talenten door vanuit Sparta Rotterdam O18.
Hiertegenover stond het afscheid van onder meer Mohammed Tahiri (Telstar), Farouq Limouri (FC Eindhoven), David Garden (FC Eindhoven), Galtiér Overman (Excelsior Maassluis), Delano Gouda (Scheveningen), Jerrel Hak (Beerschot) én Jason Meerstadt (Quick Boys).Stand van zaken
Met 46 punten uit 31 duels bezet Jong Sparta Rotterdam momenteel de zevende plaats op de ranglijst. De formatie van trainer Jeff Stans won veertien wedstrijden, speelde viermaal gelijk en trokken in dertien duels aan het korte eind. Dano Lourens is met tien treffers de huidige clubtopscorer van de Rotterdammers. De 20-jarige spits was afgelopen weekend ook een van de doelpuntenmakers op sportpark De Krom. Daar wonnen de talentvolle Spartanen na een spectaculaire slotfase met 3-4 van Katwijk. Na het verstrijken van de officiële speeltijd stonden zij nog op achterstand.
Quick Boys leed een zeer ruime en geflatteerde nederlaag in het uitduel met Spakenburg. Aan de zijde van de koploper was Mukhtar Suleiman de gevierde man met drie doelpunten. Toch kregen ook de blauw-witten de nodige kansen om tot score te komen. Het vizier van de bezoekers stond die middag niet op scherp en de thuisploeg toonde zich uiteindelijk een stuk effectiever: 5-1.

Rondje langs de velden
Op speeldag 32 luidt het overige programma in de Betnation Divisie als volgt:
GVVV – Spakenburg
Koninklijke HFC – HHC Hardenberg
Scheveningen – Jong Almere City FC
ADO’20 – Kozakken Boys
Rijnsburgse Boys – FC Lisse
AFC – ACV
Katwijk – Excelsior Maassluis
De Treffers – NoordwijkFoto’s: Pro Shots