Quick Boys kan het verschil niet maken tegen OFC

We zijn al aardig gevorderd in de oefencampagne. In de laatste jaren is OFC een vaste tegenstander in de voorbereiding. De thuisclub slaagde er deze keer niet in om de ploeg uit Oostzaan te verslaan. Het duel eindigde in 1-1.

DSC07041

Quick Boys verscheen aan de aftrap met onder meer proefspeler Joshua John in de basis. Wie net zo’n doelpuntenfestijn had verwacht als tegen TAC ’90 kwam bedrogen uit. Het spel van de blauw-witten voor rust was zeker niet flitsend. En ook te matig om het de heel aardig voetballende derdedivisionist erg lastig te maken.

Over de eerste helft kunnen we dan ook kort zijn. Bekooij was nog de meest zichtbare aanvaller aan Katwijkse zijde. Hij kreeg een behoorlijke kans in de eerste minuten en ook nog eens twee vlak voor rust. Maar tot een score van de aanvaller kwam het helaas niet.

DSC07064

Tussendoor werd OFC eerst een keer gevaarlijk over links. En in de 27e minuut stond de Quick Boys-defensie te slapen en lag de weg richting het doel ineens volledig open. Weerman verzilverde deze buitenkans: 0-1.

Met vier verse krachten begon de ploeg van Grünholz aan de tweede helft. Er werd nu wel meteen druk gezet op de defensie van de Oostzaners. Het leidde tot een kans voor Runderkamp na een corner, en in de 50e minuut zelfs tot de gelijkmaker van Van Haaren.

De supporters gingen er eens goed voor zitten. Maar in het volgende half uur voetbal gebeurde er eigenlijk niet veel bijzonders. Tot invaller De Vré een grote kans kreeg. Hij wist de bal echter niet goed te raken. Een paar minuten later kreeg de defensie van OFC de bal maar niet weg, na een corner. Het leverde diverse hachelijke momenten op voor het doel en eindigde met een schot van Ket, dat hoog over ging.

Toch scheelde het niet veel of de tegenstander pakte de volle buit. In kansrijke positie ging de bal maar net naast. Maar het was Kamp die nog de grootste kans kreeg. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd knalde hij van dichtbij snoeihard over. In de lange blessuretijd waren er ook nog volop kansen voor Quick Boys om deze oefenwedstrijd alsnog over de streep te trekken. Maar in de score kwam geen verandering meer. Eindstand dus 1-1.