Voorbeschouwing Jong Almere City FC – Quick Boys

Na vier achtereenvolgende wedstrijden zonder overwinning boekten de blauwwitten afgelopen zaterdag weer eens een driepunter. Op bezoek bij DVS’33 Ermelo trok de formatie van trainer Jan Zoutman, die deze week zijn contract verlengde, aan het langste eind (2-1). Aankomend weekend staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma voor Quick Boys. Dan gaat de blauwwitten op visite bij Jong Almere City FC. Het duel in het Yanmar Stadion begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Ritmeester uit Maarssen. De Supportersvereniging organiseert ook naar deze uitwedstrijd een busreis. De bussen vertrekken om 13:15 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Bovendien kunnen online toegangskaarten worden gekocht. Klik HIER voor meer informatie. Reis mee en steun Quick Boys in het uitduel met Jong Almere City FC!

Algemeen
Almere City FC (voorheen: FC Onmiworld) is opgericht op 14 september 2001 en sinds het seizoen 2005-2006 actief in het betaalde voetbal. Het beloftenteam van de Flevolanders speelt in het huidige voetbaljaar voor de eerste keer op amateurniveau. Het elftal wordt getraind door René Koster (35) en werkt haar thuiswedstrijden af in het Yanmar Stadion. Met vijf treffers is Jasper Waalkens de huidige clubtopscorer van Jong Almere City FC.

Vorig seizoen
In het seizoen 2015-2016 was Jong Almere City FC nog actief in de beloftencompetitie. De Flevolanders eindigden op de zevende plaats en plaatsen zich hierdoor voor de Derde Divisie. Silvester van der Water werd bekroond tot clubtopscorer. 

Mutaties
In aanloop naar het nieuwe seizoen versterkte Jong Almere City FC zich met Sead Begic (FC Olimpic), Rafael Boer (NEC Nijmegen), Mitchell Faerber (AFC), Danny van Haaren (Feyenoord), Daan Ibrahim (RKAV Volendam), Jean Willey Mapinga (NEC Nijmegen), Randy Onuoha (NEC Nijmegen), Blairi Schermer (U.D. Cornella), Joy Schoonhoven (Telstar) en Jimmy Spruit (VVSB).

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Jong Almere City FC kwamen nog niet eerder in competitieverband tegen elkaar uit. Op zaterdag 25 november 2016 vindt in het Yanmar Stadion derhalve de primeur plaats.

Stand van zaken
Met dertien punten uit veertien duels bezet Jong Almere City FC momenteel de voorlaatste plaats in de Derde Divisie A. Het beloftenelftal, getraind door René Koster, heeft bovendien een punt in mindering gekregen vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler in het verloren uitduel met FC Rijnvogels. Ondanks de lage klassering is Jong Almere City FC opvallend genoeg een van de meest scorende ploegen van de competitie. Alleen FC Lisse, IJsselmeervogels, ASWH en Rijnsburgse Boys scoorden vaker dan de Flevolanders. Silvester van der Water is met zes doelpunten de clubtopscorer van het beloftenteam.
Afgelopen zaterdag was Jong Almere City FC in eigen huis met 3-2 te sterk voor ODIN’59. Jasper Waalkens, Silvester van der Water en Jean Willy Mapinga waren trefzeker namens de thuisploeg.
Dankzij een winnende treffer van invaller Robert Steemers won Quick Boys afgelopen weekend van DVS’33 Ermelo (2-1). Een week eerder toonden de blauwwitten reeds enig herstel in het verloren thuisduel met Scheveningen. In Almere wil de ploeg van trainer Jan Zoutman de goede lijn doortrekken en zich stevig vestigen in de middenmoot. Daarbij kan Quick Boys de steun van de hondstrouwe supporters opnieuw meer dan goed gebruiken.

Het scoutingsrapport
De resultaten van Jong Almere City FC zijn weliswaar zeer wisselend, maar trainer René Koster is zeer tevreden over de ontwikkeling van het team en de individuele spelers. Het veldspel is zeer verzorgd en de ploeg creëert elke week de nodige doelpogingen. Deze tegenstander mag dan ook zeker niet onderschat worden door de blauwwitten. Van het beloftenteam komen Silvester van der Water, Dyllan Lanser, Jasper Waalkens, Abdel Metalsi, Emre Bal en Javier Vet regelmatig uit voor de hoofdmacht die uitstekend presteert in de Jupiler League. Het is echter elke keer weer de vraag over welke spelers de techische staf van de beloften kan beschikken op zaterdagmiddag. 

Kijkje in eigen keuken
Jim Gillissen, Yuri Guijt en Jason Oost zullen ontbreken in de wedstrijdselectie van de blauwwitten. Het drietal kampt met blessures. Verder kan de technische staf beschikken over een geheel fitte selectie.

Rondje langs de velden
Op de vijftiende speeldag in de Derde Divisie A is het overige programma als volgt:
Capelle – ASWH
Huizen – SteDoCo
ODIN’59 – DVS’33 Ermelo
FC Rijnvogels – Jong FC Volendam
Scheveningen – Harkemase Boys
VVOG – Rijnsburgse Boys
IJsselmeervogels – Jong FC Groningen
ONS Boso Sneek – FC Lisse

Geef een antwoord