K.v.v. Quick Boys versterkt zich met doelman Paul van der Helm

De Technische Commissie van K.v.v. Quick Boys heeft een akkoord bereikt met Paul van der Helm. De sluitpost van zondagderdedivisionist HBS-Craeyenhout uit Den Haag is na Ivailo Staal (FC Rijnvogels) de tweede versterking van de blauwwitten voor het volgende voetbaljaar. Met het aantrekken van de inwoner van Wateringen is de keepersgilde op sportpark Nieuw Zuid voor het seizoen 2018-2019 rond.

De 24-jarige Van der Helm, die de jeugdopleiding van FC Utrecht heeft doorlopen, is afgelopen seizoen teruggekeerd bij de amateurs van Houdt Braef Stant na profavonturen bij FC Eindhoven, Lierse SK en Fortuna Sittard. Op sportpark Craeyenhout is de 1.98 meter lange sluitpost een van de sterkhouders van het eerste elftal. Tot nu toe heeft Van der Helm vijfmaal zijn doel schoongehouden namens de Kraaien in de huidige jaargang. Met slechts negentien tegentreffers is hij bovendien een van de minst gepasseerde doelmannen in de Derde Divisie van de zondagamateurs. Zijn goede vorm is ook de Technische Commissie van Quick Boys, die zeer opgetogen is met de bereikte overeenstemming, niet onopgemerkt gebleven.

,,Paul is een allround keeper”, legt Tom van der Niet namens de Technische Commissie uit. ,,Ondanks zijn lengte is hij zeer explosief. Ook zijn reactiesnelheid is mij in positieve zin opgevallen tijdens de wedstrijden die ik van hem gezien heb. Paul is gewoon heel moeilijk te passeren. En bij hoge ballen komt hij heel zeker over”.
De oud-doelman van het eerste elftal roemt daarnaast de persoonlijke eigenschappen van de kersverse aanwinst. ,,Wij hebben heel fijne gesprekken gevoerd. Paul is een nuchter persoon, iemand die met beide benen op de grond blijft staan. Een no-nonsense-figuur die naar onze mening heel goed bij Quick Boys zal passen.”

Afgelopen zaterdag was Van der Helm, samen met zijn vader, op Nieuw Zuid getuige van de zevenklapper van de blauwwitten tegen ONS Sneek. ,,Na een tweetal gesprekken in de avonduren heb ik de accommodatie nu eens een keer in het daglicht kunnen bekijken. Quick Boys is één van de grootste clubs van Nederland, met een fantastische achterban. De ambitie van de club en alles daaromheen spreekt mij enorm aan als speler”, reageert de gedreven doelverdediger die in het dagelijks leven werkzaam is als inkoper bij een kassenbouwbedrijf in zijn woonplaats. ,,Ik ben er enorm trots op dat ik de kans krijg om voor Quick Boys te mogen spelen. Uiteraard zal ik mijn uiterste best doen om een plaats onder de lat af te dwingen en belangrijk te zijn voor het team zodat wij onze doelstellingen kunnen behalen.”

Paul van der Helm, die op Nieuw Zuid de strijd zal aangaan met Martijn de Zwart en Pim van der Plas, wordt door de clubleiding van harte welkom geheten bij de blauwwitten.

Geef een antwoord