Quick Boys laat opnieuw na Spakenburg pijn te doen

Wat als? Het was na afloop een veelgestelde vraag. In de eerste helft van de topper tegen Spakenburg kreeg Quick Boys vier opgelegde kansen, maar de ruim 1.500 meegereisde fans van de blauwwitten konden geen enkele keer juichen. Spakenburg toonde zich, na als in de heenwedstrijd, een stuk effectiever en won uiteindelijk met 2-0.

Op de afsluitende training in aanloop naar de amateurklassieker viel Reda Kharchouch uit met een knieblessure. Het hield de buitenspeler, leunend op krukken, langs de kant. Zijn plaats werd ingenomen door Philippe den Hartog. Mohamad Mahmoed keerde terug van een schorsing, Ricardo Kuyvenhoven maakte plaats voor hem.

Het duel tussen de koploper en de nummer 3 van de ranglijst ontbrandde direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter D. Serik. Vanaf de aftrap zocht Quick Boys de aanval en binnen tien seconden stoomde Yordi Teijsse vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen. Zijn schot belandde in het zijnet. Keeper Leon ter Wielen deed met een snelle uittrap het spel razendsnel verplaatsen naar de andere speelhelft waardoor Kees ‘Pier’ Tol alleen op Jesper Hogedoorn mocht afstevenen. De spits werd weliswaar getoucheerd binnen de beruchte lijnen door de doelman, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Arbiter Serik wees echter naar de strafschopstip. Het slachtoffer zelf nam plaats achter de bal en schoot zijn ploeg via de handen van de dader op voorsprong: 1-0.

Gedurende het eerste bedrijf was Quick Boys de bovenliggende partij. De laatste linie van de blauwwitten moest echter constant alert zijn op de snelle counters van de thuisploeg. De ploeg van trainer John de Wolf liet het initiatief aan de bezoekers en kroop een aantal keer door het oog van de spreekwoordelijke naald. De eerste kans was voor Kenny Anderson. De aanvallende middenvelder kreeg op een meter of tien voor het vijandelijke doel een vrije schietkans, maar de tussentijdse aanwinst van Quick Boys vond sluitpost Ter Wielen op zijn weg.
Met de volgende aanval hadden de gasten meer mee moeten doen. Den Hartog, die een lastige middag had vanwege zijn directe tegenstander Guido van Rijn, brak door aan de rechterkant waardoor er een 3-tegen-1-situatie ontstond. De eindpass bereikte Teijsse en Jesse van Nieuwkerk echter niet, waardoor de in het bordeauxrood spelende blauwwitten opnieuw een grote mogelijkheid in rook zagen opgaan. 

Ook de sterk spelende Teijsse kreeg een uitstekende kans om zijn ploeg langszij te helpen. Omdat het verdedigingsduo van de thuisploeg stond te slapen, mocht de clubtopscorer van Quick Boys alleen op Ter Wielen afgaan. Met een katachtige reflex hield de keeper zijn doel wederom schoon. De beste kans op de gelijkmaker ontstond op slag van rust. Bij een luchtduel met Teijsse was Ter Wielen reeds verslagen, maar de kopbal van Van Nieuwkerk richting het lege doel miste kracht en kon uiteindelijk net voor de doellijn worden weggewerkt door een verdediger van de thuisploeg. Daarvoor had ook Spakenburg kunnen scoren toen een lob van Philip Ties via de onderkant van de lat weer het speelveld instuiterde.

Na de doelwisseling werd een hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld aan het publiek. Quick Boys mocht het spel maken van de thuisploeg en Spakenburg gokte met name op de snelle omschakeling. In tegenstelling tot de eerste helft kreeg de formatie van trainer Gert Aandewiel na de thee aanzienlijk minder kansen op een treffer. Jesse van Nieuwkerk, zeer lastig voor zijn directe tegenstander(s), creëerde aan de rechterkant met een fraaie passeerbeweging een goede schietkans voor zichzelf, maar de lange aanvaller vond andermaal Ter Wielen op zijn pad. Na ruim een uur spelen dacht Quick Boys eindelijk op gelijke hoogte te komen. De doeltreffende vrije trap van Delano a Cohen mocht echter niet in één keer genomen worden, waardoor arbiter Serik de treffer afkeurde.
Vijf minuten later werd het duel aan de andere kant beslist. Via een vlijmscherpe counter, het handelsmerk van Spakenburg dit seizoen, kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Jasper Waalkens. De ex-prof schoof de bal onder Hogedoorn door tegen de touwen: 2-0.

Quick Boys probeerde het daarna wel – met Ricardo Kuyvenhoven, Madjer Lukoki en Jim Gillissen werden verse krachten binnen de lijnen gebracht – maar de krachten waren op. Net als in de heenwedstrijd had, gezien de kansenverhouding, een gelijkspel op z’n minst terecht geweest. Voetbal is echter geen jurysport en kansen moeten verzilverd worden. Daarin is Spakenburg in beide wedstrijden een stuk effectiever gebleken.

Voor de blauwwitten is het zaak om de komende maanden de druk op de ketel te houden en zodoende een goede eindklassering af te dwingen met deelname aan de nacompetitie als uiteindelijke doel.

Geef een antwoord