Quick Boys is Jong Sparta de baas

Weer een overwinning voor Quick Boys op Sportpark Nieuw Zuid. Bezoekend Jong Sparta keek na ruim een kwartier spelen tegen een achterstand aan. In de eerste helft wist Quick Boys nog een keer het net te vinden, zodat met een 2 – 0 voorsprong de rust werd ingegaan. In de tweede helft probeerde Jong Sparta nog in de wedstrijd terug te komen, maar kwam in tegenstelling tot Quick Boys niet tot scoren.

Quick Boys leek al snel aan de leiding te komen, toen Danny van den Meiracker net tekort kwam om een voorzet van Ravelino Junte te verzilveren. Diezelfde Junte leek een paar minuten later zijn visitekaartje af te geven toen hij na een rush op doel kon uithalen, deze doelpoging belandde over het doel. Daarna was het voor beide kanten even gedaan met de doelkansen. Beide tegenstanders wisten het doel nog niet te vinden.

Na ruim tien minuten spelen leek Jerrel Hak voor Jong Sparta via de rechterflank gevaarlijk te worden. Hak moest zijn meerdere in doelman Paul van der Helm erkennen. Een paar minuten later was het aan de andere kant van het veld wél raak. Aan de rand van het strafschopgebied kwam Jim Beers in balbezit. Beers plaatste de bal onhoudbaar voor doelman Youri Schoonderwaldt in de verre hoek. Quick Boys had de leiding genomen in de wedstrijd. Amper bijgekomen van de achterstand kreeg Jong Sparta een tweede doelpunt te verwerken. Jim Beers wist Danny van den Meiracker te vinden die geen moment twijfelde en verwoestend uithaalde: 2-0. Doelman Schoonderwaldt was kansloos op deze poeier.

Jong Sparta legde zich niet neer bij deze achterstand en ging op zoek naar de aansluittreffer, maar liep zich stuk op de blauwwitte defensie die ook nog eens kon rekenen op de betrouwbare doelman Van der Helm. De beste kansen waren voor Quick Boys. Doelman Schoonderwaldt wist met nog een kwartier op de klok in de eerste helft de bal uit de kruising weg te werken. In dezelfde fase leek Youssef El Kachati kansrijk te worden, weer was doelmand Schoonderwaldt spelbreker zodat de stand ongewijzigd bleef.

Aan de andere kant zag Jong Sparta een afstandsschot tot hoekschop verwerkt worden, die hoekschop bleef zonder gevolgen voor Quick Boys. Tot de rust bleef Jong Sparta aandringen bij Quick Boys maar kwam niet tot scoren. Beide tegenstanders zouden nog eenmaal gevaarlijk worden. Op aangeven van Van den Meiracker kwam Dyllandro Panka in kansrijke positie, weer was doelman Schoonderwaldt spelbreker. Kort daarop had Jong Sparta pech toen een inzet door Aleksandar Bjelica op de doellijn werd weggewerkt.

Na de rust kwamen beide tegenstanders in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Jong Sparta ging direct op zoek naar een doelpunt, weer slaagden de gasten er niet in om het net te vinden. Quick Boys was het dichtst bij een doelpunt. Weer moest doelman Schoonderwaldt alles uit de kast halen om zijn doel schoon te houden bij een doelpoging van Danny van den Meiracker. Een paar minuten later was het wel raak voor Van den Meiracker die met een geplaatst schot doelman Schoonderwaldt kansloos liet. In de loop van de wedstrijd zouden beide coaches gaan wisselen. Die wissels brachten geen verandering in het wedstrijdbeeld. Jong Sparta bleef het proberen maar was niet in staat het net te vinden. Ook Quick Boys slaagde daar niet meer in waardoor de wedstrijd in een 3-0 overwinning eindigde voor Quick Boys dat met dit resultaat een perfecte generale repetitie had voor de burenruzie van het komende weekend: Quick Boys – Katwijk (aanvang 14.00 uur).