Live uitzending derby

De ochtend dat de wekker bij lange na niet gehaald wordt, omdat je om een uur of 7 met een hoofd vol spanning al naar je plafond ligt te staren. Dat is de ochtend van mentale voorbereiding op de moeder der derby’s, de pot met bloed aan de palen, de titanenstrijd, het duel der heethoofden: Quick Boys tegen Katwijk.

Vorige ontmoeting op Nieuw Zuid
Eerder dit kalenderjaar stond hetzelfde duel ook al gepland op Nieuw Zuid. De wedstrijdspanning liep voor de wedstrijd al zo ver op bij een aantal ‘supporters’, dat fakkels zich leken te transformeren tot vuurpijlen. Het zal een van de oorzaken zijn dat beide clubs dit en het aankomend seizoen onderling in ieder geval geen uitsupporters welkom mogen heten. Een uiterst zuur gevolg voor alles en iedereen dat zijn/haar club hondstrouw is en sinds jaar en dag zowel thuis- als uitwedstrijden bezoekt.

Wat staat er voor je op het programma?
Voor alles en iedereen die de wedstrijd door verschillende omstandigheden niet op Nieuw Zuid kan zien, heeft Quick Boys TV dit seizoen gelukkig de oplossing: zoveel mogelijk wedstrijden worden live uitgezonden. Dat betreft zowel thuis- als uitwedstrijden. Niet alleen word je getrakteerd op een pot die zoals altijd uitmondt in een spektakel; er wordt uitgebreid voorbeschouwd. Niemand minder dan Gert Aandewiel, oud-trainer van Quick Boys, schuift aan als een van de Analisten. Daarnaast zal Gert Aandewiel, samen met Gert Barnhoorn (Journalist), het commentaar bij de wedstrijd verzorgen. Namens Katwijk is William Hufkens aanwezig als Analist. Hij deed dat vorig seizoen ook, toen de onderlinge ontmoeting op de Krom werd afgewerkt.

En dat is nog niet alles
In de voorbeschouwing spreekt het mediateam van Quick Boys onder andere met Anthony Correia en Edwin Grünholz. Daarna zal er rond 14:00 uur afgetrapt worden voor het moment suprême. Tijdens de wedstrijd worden tevens de hoogtepunten voorzien van herhalingen, zoals men bij professionele voetbalwedstrijden ook gewend is. Na de eerste helft, keren Gert Aandewiel en William Hufkens terug aan tafel voor de analyse van de eerste helft.

Nabeschouwing
Na de tweede helft wordt er uiteraard volop nagepraat. Onder meer komen spelers van beide zijden aan het woord. Ook staat zoals men gewend is de persconferentie op het programma. In tegenstelling tot de meeste persconferenties, wordt deze ook live uitgezonden. Blijf na de wedstrijd dus even hangen om al het spektakel rondom de derby mee te kunnen maken.

Hoe kan ik ‘erbij’ zijn?
Om de wedstrijd live te kunnen bekijken, ga je naar het kanaal van Quick Boys op de website van Eyecons. Is het de eerste keer dat je een live uitzending bekijkt en weet je niet precies hoe dit werkt? Dan vind je bijgaand een instructie.