Blauw-wit en de Blauwen blijven in balans

Natuurlijk, het is pas november en er is nog een lange weg te gaan in deze competitie. Toch voelde je aan alles dat er voor Quick Boys het nodige op het spel stond op Nieuw Zuid, tegen Spakenburg.

Na een wat mindere periode was er sprake van enig herstel, uit bij Kozakken Boys. Toch werd die wedstrijd tegen de laagvlieger nog onnodig spannend. Zou de opgaande lijn zich voortzetten tegen de koploper?

En natuurlijk wil het team van Thomas Duivenvoorden bijblijven in de bovenste regionen van de ranglijst. Hoewel de blik daarbij niet direct is gericht op de koppositie, wil je dan een gat van acht punten ook liever niet verder laten oplopen.

De thuisploeg startte dan ook voortvarend. De aanvallen van Spakenburg beperkten zich tot enkele momenten in de omschakeling. Mogelijk was dat een keuze, om de eerste helft tegen de wind in door te komen. Maar ook een gevolg van dominant spel aan Quick Boys-kant.

Er werd gejaagd op doelpunten. Toch leidde het goede veldspel niet tot heel veel kansen, vaak omdat de passing op cruciale momenten net iets te slordig was. Levi van Duijn was kansrijk met het hoofd, maar de keeper kon nog net ingrijpen. Beide spelers bleven na dit duel een tijdje liggen, toch konden ze uiteindelijk wel weer verder.

Broekhuizen kwam een half metertje tekort bij een harde voorzet voorlangs. Op slag van rust kon hij toch de 1-0 aantekenen, na een heerlijke aanval. Owusu liet zien hoe het kan gaan als de passing wél zorgvuldig is en bereikte Sem van Duijn met een prachtige steekbal. De jonge vleugelspeler gaf een afgemeten voorzet die half vallend knap werd binnengewerkt.

Na de thee speelde Quick Boys tegen de steeds krachtiger wind in. In deze helft zou helaas blijken dat er nóg een externe factor was die de blauw-witten moesten trotseren …

De eerste fase was nog wel voor de gastheren. Na tien minuten had een aanval met Broekhuizen en Junte de 2-0 kunnen opleveren. Daarna kantelde de wedstrijd, omdat de Blauwen opportunistischer gingen spelen met de harde wind in de rug.

Paul van der Helm kon El Azzouti nog van scoren afhouden. Maar in de 70e minuut moest hij toch capituleren op een kopbal van dezelfde speler. Ook na de gelijkmaker bleef de dreiging van Spakenburg, onder meer bij enkele corners.

Toch kwam Quick Boys er soms gevaarlijk uit. Kort voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Sem nog een enorme kans. Hij sneed het strafschopgebied binnen en speelde zichzelf vrij met een mooie kapbeweging. Helaas raakte hij de bal maar half bij het afdrukken.

Het slotakkoord was in blessuretijd voor de gasten. Of eigenlijk voor Van der Helm, die een inzet nog net op de paal kon werken.

Zo eindigde deze leuke en spannende wedstrijd tussen twee topploegen in 1-1. Een uitslag waar beide partijen achteraf wel mee konden leven. Komende zaterdag kunnen de blauw-witten weer aan de bak als Jong Sparta op bezoek komt, de nummer tien van de ranglijst.

Foto’s: Pro Shots