Benauwde maar verdiende zege Quick Boys tegen ADO’20

Bij het ingaan van de winterstop moet Quick Boys op de ranglijst één concurrent boven zich dulden. Precies halverwege de competitie is de koppositie voor Spakenburg.

Beide clubs behaalden in deze speelronde de winst. De blauw-witten deden dat tegen ADO’20 met een minimale voorsprong die na een klein uur werd bereikt. Quick Boys kon vele malen net niet tot scoren te komen. De tegenstander legde vooral het accent op de defensieve organisatie en bood op die manier goed tegenstand.

Net als in de vorige thuiswedstrijd tegen Jong Sparta leek Quick Boys weer vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Maar nu ontbrak de scherpte in de afwerking, bij een mooie aanval. De opkomende Bosman werd vrij voor doelman Liklikwatil gezet en had de hoek voor het uitkiezen. De keeper kreeg er de vingertoppen tegen en ex-Quickboyzer Opoku kon wegwerken. Een paar minuten later was de thuisploeg weer dicht bij de openingsscore. Op aangeven van Van den Meiracker kwam Reinders in kansrijke positie. Zijn schot ging net naast het doel.

Tot dan had ADO’20 aanvallend nog maar weinig laten zien. Daar zou verandering in komen. Na ruim tien minuten spelen forceerde ADO’20 de eerste doelpoging, maar die leverde geen probleem op voor doelman Van der Helm. Dat gold een paar minuten later weer, toen Boerlage vanaf een mooie plek een vrije schop mocht nemen.

Bij Quick Boys was de scherpte van het begin inmiddels verdwenen. De mannen van coach Thomas Duivenvoorden speelden in een te laag tempo om de tegenstander in verlegenheid te brengen. De gasten kregen daardoor alle gelegenheid om de organisatie van het elftal tijdig te regelen. Quick Boys kwam voorlopig niet verder dan een aantal afstandsschoten. In deze wedstrijdfase wist ADO’20 bij vlagen de druk naar de andere kant van het speelveld verleggen. Zo kon Helder op aangeven vanaf de rechterflank gevaarlijk worden, zonder resultaat. Daarna liet ook Beelen de blauw-witte defensie eenvoudig zijn hielen zien, om daarna een slap schot te produceren. De Katwijkers deden intussen nog wel iets terug, maar de precisie ontbrak bij een doelpoging van Broekhuizen.

Met nog ruim tien minuten op de klok leek het eindelijk 1-0 te worden, toen Owusu het laatste zetje gaf na een inzet van Van den Meiracker. Arbiter Veelen gooide echter roet in het eten: op aangeven van zijn assistent keurde hij het doelpunt af wegens buitenspel. Met de rust al in zicht had Sem van Duijn de score eindelijk kunnen openen. Weer zat het niet mee, zijn kopbal uit een hoekschop werd vanaf de doellijn weggewerkt. Vervolgens ging de doelpoging van Broekhuizen net naast de paal. Met de brilstand op het scorebord gingen beide tegenstanders aan de thee. Wellicht kon er in de rust een tactiek worden uitgedokterd om alsnog tot doelpunten te komen.

Beide teams begonnen in een ongewijzigde samenstelling aan de tweede helft. Voorlopig veranderde er weinig aan het spelbeeld. Na tien minuten kwam Quick Boys eindelijk op voorsprong. Vanaf links zette Sem van Duijn een aanval op. Hij vond Van den Meiracker die de doelman kansloos liet. Het team had nu de smaak te pakken en ging direct op zoek naar meer. Weer kwam er een doelpoging, nu opgezet vanaf de rechterflank. De bal ging voorlangs. Na ruim een kwartier spelen werd het bijna 2-0. Uit een hoekschop raakte een inzet van Meerstadt de onderkant van de lat.

ADO’20 had zich nog niet neergelegd bij de dreigende nederlaag. Nadat de blauw-witten verzuimden om de magere marge te verhogen, profiteerden de Heemskerkers bijna van een foutje in de defensie. Beelen plaatste de bal naast het doel waardoor Quick Boys ontsnapte aan de gelijkmaker. Dit inspireerde ADO’20 om op de gelijkmaker te jagen. De gastheren maakten het zich in deze fase onnodig moeilijk en gaven de tegenstander gelegenheid om zich terug te knokken in de wedstrijd, al slaagde dat uiteindelijk niet. In het verloop van het duel wist Quick Boys zich weer te herstellen. Het kreeg een aantal honderd procent-kansen. Vooral Broekhuizen en Junte hadden de trekker móeten overhalen.

Maar het doel werd niet meer gevonden, waardoor de laatste wedstrijd in competitieverband van 2023 met een 1-0 winst werd afgesloten. Nu nog het toetje in de bekercompetitie tegen De Graafschap. Wie weet kan 2023 nóg mooier worden afgesloten!

Foto’s: Pro Shots