Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 21-11-09

De laatste ronde van de najaarscompetitie. Maar het leek wel voorjaar. Wat een lekker weer om de najaarscompetitie af te sluiten. Lees verder voor meer detail.
7 tegen 7 competitie
Engeland en Portugal hebben hun wedstrijd al op 14 november gespeeld. In de tweede helft begon het toen zo hard te regenen dat er besloten werd de overige wedstrijden af te gelasten. Engeland en slecht weer gaat beter dan in het geval van Portugal. De Engelse bikkels wonnen dan ook met 2-0 door goals van Jesse Jonker.
Denemarken en België hadden er nog wel zin in. Ook al ging het dit keer slechts om de eer. Denemarken wist namelijk dat het bij een overwinning gelijk in punten kon komen met de Belgen. Dat gaf blijkbaar net die extra power om de Belgen te verslaan. Bart Kuijt scoorde 3 keer, Dani Guijt en Twan Mol elk 1 keer. Voor België scoorde Robin Ouwehand, Daniël van der Plas en Rian Keijzer elk 1 keer. Eindstand 5-3 voor de Denen.
De laatste wedstrijd van de 7×7 najaarscompetitie 2009 werd gespeeld door Ierland en Spanje. De junioren van Ierland getergd door de uitschakeling van de senioren van Ierland voor het WK (handsbal Henry) hadden Spanje in hun greep. Spanje kwam daardoor niet tot scoren. Ierland had met Geert van der Bent(2x) en Sander van Duijn(3x) wel doelpuntenmakers in hun midden.

4 tegen 4 competitie
Genietend van het voorjaarszonnetje, speelden Frankrijk en Finland hun laatste wedstrijd. Frankrijk zonder de gebroeders Hoek, maar met stand in Marijn van der Plas (Zwe) maakte er een leuke pot van. Luuk van der Meij was op dreef en scoorde 4x voor Finland. Corjan Kulk(1x) en Rick Berkheij(2x) scoorde ook voor Finland. Bas de Vink(1x) en Marijn van der Plas(4x) troffen doel voor Frankrijk.
Griekenland gaat steeds beter spelen. De Griekse kanjers hebben het spelletje doorgekregen. Dit biedt perspectief voor de voorjaarscompetitie. Het spelniveau was echter tegen Nederland nog niet genoeg voor een overwinning. Voor Nederland scoorde Sem Zuijderduijn en Marc van der Niet. Voor Griekenland scoorde Robin Maat.
Italië had het zwaar tegen Oostenrijk. Had waarschijnlijk ook te maken met het ontbreken van topscorer Kees Zwanenburg. Bij Oostenrijk waren de doelpuntenmaker wel aanwezig en dat maakte dat het verschil opliep tot 11. Geen goals voor Italië, wel voor Oostenrijk. Tim van Duijvenvoorde scoorde er 5, Mees van Tol 4, gast speler Ardjan van Duijvenbode (Ned) 1 en er was een eigen goal.
Zweden had zaterdag maar 1 doel voor ogen; winnen van Kampioen Wales. Nou dat heeft Wales geweten. Wales werd overbluft door de Vikingen, kwamen bijna niet bij het doel van Zweden. Het werd een klinkende 6-0 overwinning door 4 goals van Marijn van der Plas, 1 van Martijn Lange en 1 van coming man Jaco Dijkhuizen.

Zie in de bijlage de uitslagen, eindstanden en topscorerslijsten.

AGENDA
Woensdag 25 november: Laatste keer trainen.
Vrijdag 27 november: Sinterklaasviering (De formulieren kunnen ingeleverd worden t/m 25 november).
En dan is er winterstop!!!
Woensdag 20 januari: “Feest der Kampioenen” (prijsuitreiking Najaarscompetitie, meer info later)
Zaterdag 30 januari: Eerste wedstrijd voorjaarscompetitie
Woensdag 3 februari: Eerste training

Geef een antwoord