Hoe gaat het met…?

Glen van Dam, Thomas Dijk, Peter Messemaker en Jaap van der Plas hopen binnenkort hun rentree op de velden te kunnen maken
Gedurende de eerste seizoenshelft was de ziekenboeg van de blauwwitten helaas goed gevuld. Een aantal  selectiespelers kwam voor de winterstop niet of nauwelijks in actie. Glen van Dam, Thomas Dijk, Peter Messemaker en Jaap van der Plas werken hard aan hun herstel. Tegenover de webredactie laten zij weten wat de huidige stand van zaken is.

Glen van Dam kwam op 4 oktober 2008 voor de laatste keer in actie tijdens een officiële wedstrijd van Quick Boys. Een zware knieblessure speelde hem parten en een operatie volgde snel. De rechtsback is nu bijna een jaar aan het revalideren en een rentree komt steeds dichterbij. “Het herstel verloopt voorspoedig. Mijn knie voelt stevig aan, ik kan ‘m weer maximaal belasten,” reageert Van Dam desgevraagd. “In principe kan ik nu weer aansluiten bij de groep, alleen moet ik de partijvormen nog even aan me voorbij laten gaan. Ik heb de pech dat de velden momenteel niet bespeelbaar zijn. Als ik eenmaal de groepstraining heb hervat, kan het snel gaan. Over een aantal weken hoop ik een eerste (oefen)wedstrijd te kunnen spelen,” besluit de optimistische Leidenaar.

Het verhaal van Peter Messemaker is bekend. De keeper raakte in de zomerstop op ongelukkige wijze geblesseerd tijdens een klutstoernooi van zijn oude club Oegstgeest. In het ziekenhuis werd duidelijk dat de kruisband van zijn knie was afgescheurd. Messemaker begon wel aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar tijdens de Open Dag sloeg het noodlot in een oefenduel met Hollandia toe. Na de operatie in september werkte hij hard aan zijn comeback. “Het gaat goed met me,” begint Messemaker. “Twee weken geleden heb ik de groepstraining weer hervat. Natuurlijk kan ik nog niet met alle oefeningen meedoen, maar de belasting wordt steeds verder opgebouwd.” De sluitpost kijkt terug op een moeilijke periode. Niet mogen voetballen druist tegen de natuur van Messemaker in. Vele uren bracht hij door met de fysiotherapeut. “Ik keek heel lang uit naar het nieuwe jaar, het moment dat ik weer het veld op mocht. Nu is het zaak om aan mijn conditie te werken en de belasting van mijn knie verder te vergroten. Ik hoop binnen twee maanden weer een wedstrijd te kunnen keepen. In overleg met de trainer (Jasper de Muijnck, red.) zal ik dan wedstrijdritme opdoen bij het tweede elftal en Jong Quick Boys,” blikt Messemaker alvast vooruit.

In de week voorafgaand aan het uitduel met TOGR werd Thomas Dijk door het trainersduo gepolst om weer voor het eerst sinds twee jaar deel uit te maken van de wedstrijdselectie. De rappe buitenspeler speelde met veel plezier in het tweede elftal, maar besefte dat hij zijn kans moest grijpen. Twintig minuten voor het eindsignaal mocht Dijk zijn opwachting binnen de lijnen maken. Bij zijn eerste actie ging de invaller onderuit en brak daarbij zijn kuitbeen. Ruim drie maanden later is Dijk op de weg terug. “Mijn herstel verloopt voorspoedig. Op 30 december van het vorige jaar had ik voor de laatste keer een controle in het ziekenhuis. Alles zag er goed uit en ik ben nu dus officieel “ontslagen” uit het ziekenhuis. Ook het opbouwen bij de fysiotherapeut verloopt volgens plan. Het was de bedoeling dat ik deze week voor het eerst weer het veld op zou gaan om enkele oefeningen uit te voeren. Tot dusver heb ik alleen in de zaal de oefeningen kunnen doen. Het winterse weer heeft mijn rentree op het trainingsveld even moeten uitstellen. Ik sta te springen om weer te gaan voetballen, maar de fysio wil echter heel voorzichtig met mij zijn. In dit soort gevallen kan een te vroege start nare consequenties opleveren. Ik hoop eind februari mijn rentree op de velden te maken. In ieder geval wil ik bij deze iedereen bedanken voor alle support die ik de afgelopen periode heb ontvangen. Dit heeft me namelijk ontzettend goed gedaan,” besluit Dijk.

Ook het herstel van de vierde blessureklant verloopt naar wens. Jaap van der Plas ondervond bijna een jaar last van zijn enkel, voordat hij een kijkoperatie onderging. Voor de winterstop kwam de rechtsbuiten regelmatig in actie, maar Van der Plas heeft nooit pijnvrij kunnen spelen. “Vorige week ben ik op controle geweest en het gewricht zag er volgens de arts goed uit,” begint Van der Plas. “Er zit geen vocht meer in mijn enkel en wat weggehaald moest worden, is weggehaald. Er is alleen wat kraakbeenbeschadiging geconstateerd, maar gelukkig ondervind ik daar geen hinder van.” Van der Plas hoopt snel zijn rentree te kunnen maken. “Na de winterstop ben ik weer begonnen met trainen en tot nu toe gaat dat heel erg goed. Er treedt geen reactie op en ik heb niet heel veel pijn. En dat is heel positief. Ik ben hard op weg om zo snel mogelijk weer fit te raken en van waarde te kunnen zijn voor het team in de tweede helft van het seizoen,” aldus een strijdvaardige Van der Plas.

Het webteam wil het viertal heel veel sterkte en succes toewensen bij het verdere herstel en hoopt de spelers weer snel binnen de lijnen te begroeten.  

Geef een antwoord