Dames 1 sterkste in Katwijks onderonsje

FC Rijnvogels dames 3 – Quick Boys dames 1: 0-3 (ruststand: 0-1)
Dames 1 zet het herstel voort. Nu werd Rijnvogels aan de zegekar gebonden. In een zeer aantrekkelijke en snelle wedstrijd, waarin Quick Boys elkaar blindelings wist te vinden, trokken de bezoekers aan het langste eind.

Vanaf de aftrap een zeer gretig dames 1 die deze wedstrijd ten koste van alles wilde winnen. De duels werden dan ook vol overgave aangegaan, dat resulteerde in een veldoverwicht voor de bezoekers van Nieuw Zuid.
Snel combinatie- voetbal resulteerde in diverse kansen voor de Quick Boys dames, echter voor de eerste echte kans moesten we wachten tot aan de 17e minuut. Toen moest de keepster van Rijnvogels zich voor de eerste keer echt strekken om een bal uit de linkerbenedenhoek te tikken. Kort daarop weer een mooie aanval, nu over de linkerflank. De uiteindelijke voorzet kwam van de voet van Laura, Marion stapt bewust over de bal heen. Daarop staat de achterhoede van Rijnvogels op het verkeerde been en komt de bal in de voeten van Emma, die haalt uit met een vlammend schot, die de keepster het nakijken geeft.

De voorsprong voor de Nieuw Zuid dames is een feit. Een blauwwitte ontlading is het gevolg. Vanaf de aftrap is er honger naar meer en gaan we de tegenstander nog meer afjagen. Omdat we zo aan het afjagen zijn kan het ook wel eens mis gaan. Teveel naar voren gedacht slipt er wel eens een aanvalletje van de tegenstander tussen door. Maar dan blijkt dat we het achterin ook goed voor elkaar hebben. We nemen elkaars positie over en er wordt volop gecoached. En mocht er dan een schot op het doel volgen dan staat onze keepster haar mannetje. Vlak voor rust jagen we door op een verdedigster van Rijnvogels. In paniek willen die de bal naar voren jagen. Daarbij komt de bal hard tegen het been van Marion en de bal verdwijnt net over het doel. En zo breekt na een enerverende wedstrijd de rust aan met een 0-1 voorsprong voor de Quick Boys dames.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een sterker en aanvallend Quick Boys en een thuisploeg die verder en verder achteruit moet. Maar om de wedstrijd op slot te gooien moet de tweede erin. En scoren is voor dit dames 1 de afgelopen weken een probleem gebleken. Maar het moet ook gezegd worden dat er vandaag een ander dames 1 in het veld staat. Een team dat blijft knokken en vechten voor de overwinning. Een team dat ook voelt dat we geen doelpunt weg mogen geven en de boel achterin keurig dicht weet te houden. Voetballend wordt het ook steeds beter naarmate de wedstrijd het einde nadert. Kansen komen er ook maar die willen er maar niet in. En zo lang het 0-1 blijft, blijft Rijnvogels hoop houden. Het spel wordt ook iets harder en met praten, duwen en een klein beetje intimideren probeert de thuisploeg de blauwwitte brigade uit de wedstrijd te halen. Die laten zich niet provoceren maar het kost de thuisploeg wel twee gele kaarten van de uitstekend leidende scheidsrechter.

Zoals zo vaak zit het venijn in de staart. In de 42e minuut een scherpe voorzet van Emma. De keepster weet de situatie niet goed te beoordelen en tikt met haar voet de bal het eigen doel in. Dan valt alles van de speelsters van Quick Boys af en we zetten nog een keer aan. De bal wordt onderschept en met een paar snelle combinaties is de bal bij Emma die op dat moment in de spits staat. Roos roept om de bal en Emma legt deze panklaar neer voor haar en ze kan daarom vol uithalen. De bal verdwijnt snoeihard in het doel en de overwinning is dan echt een feit.

-3 winnen bij Rijnvogels die twee weken geleden nog gelijk had gespeeld tegen de koploper, een prima resultaat van een prima spelende pleog. Een ploeg bestaande uit Mandy, Casilda, Brenda, Jennifer, Emmilie, Willemiek, Willemijn, Roos, Emma, Dieuwertje, Laura, Marion en Elise.

Meiden met volle overtuiging de 3 punten mee naar Nieuw Zuid genomen. Komende zaterdag uit naar SVOW, aftrap om 12.00 uur in Weteringbrug.