Kagia Dames 1 – Quick Boys Dames 1: 1-4 (ruststand: 0-4)

Belangrijk voor klasse-behoud
Quick Boys dames 1 doet goede zaken in het gevecht om de 5e plaats en dus voor behoud in deze klasse.

Zo kort voor het einde van de competitie moest er weer gewonnen worden om de vijfde plaats te behouden. De vijfde plaats die recht geeft op spelen in dezelfde klasse komend seizoen. Een plek lager eindigen is meteen ook degraderen naar een lagere klasse en dat is iets wat deze groep niet wil.

Meteen vanaf de aftrap druk op de tegenstander zetten en scoren in de beginfase van deze wedstrijd. Daarna rustig uitspelen, dat was de opdracht.

Dat dit niet door iedereen begrepen is, is vanaf de aftrap duidelijk. De bal wordt rustig rondgespeeld en heel rustig mag je wel zeggen (dat is toch de opdracht??) teruggespeeld op Mandy. Die moet meteen vol aan de bak om een 1-0 achterstand te voorkomen. Voordeel is wel dat we meteen wakker zijn en nu wel de opdracht gaan uitvoeren.
Wij trekken meteen hierna het spel naar ons toe en zetten de eerste aanval op. Dat levert een corner op die genomen wordt door Emma. Willemiek komt in de kaats en uit die kaats kan Emma de bal perfect voorgeven. Voor het doel staat onder andere Janneke, onze startende laatste vrouw van vandaag, en die prikt de bal feilloos achter de keepster in het doel. Lekker binnen 3 minuten een 0-1 voorsprong. Vanaf de aftrap zetten we weer fel druk op de tegenstander. Die moeten de bal dan ook weer meteen inleveren bij een Quick Boys speelster. Er volgt een aanval over een aantal schijven en uiteindelijk komt het leer voor de voeten van Sara die eindelijk ook weer eens het net weet te vinden en de 0-2 maakt. Na deze 0-2 nemen we iets gas terug, maar blijven wel voetballen.
Het weer is drukkend, het veld superslecht en dat is ook van invloed op het spel. Veel stops vanwege lichte blessures bij de tegenstander geeft ons de gelegenheid om regelmatig naar de waterfles te grijpen. Het spel is netjes en verzorgd alleen het scoren blijft uit.
Hiervoor moeten we wachten tot aan de 39e minuut. Dieuwertje begint met storen en daaruit krijgen wij weer balbezit en kan Marion de 0-3 op het denkbeeldige scorebord zetten. Vier minuten later is het weer raak. Als we maar iets aanzetten zijn we gevaarlijk.
Dat we een tweede tweeling in het team hebben nu is ook wel duidelijk. Sandra stoomt op vanaf de rechtsachterplaats. Zus Claudia weet wat er gaat komen en gaat blind de diepte in. De bal die Sandra dan geeft is precies op maat en daaruit weet Claudia te scoren. En zo gaan we met een 0-4 voorsprong de rust in.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een veel en veel sterker Quick Boys. Kagia komt er maar af en toe uit en wordt dan nauwelijks gevaarlijk omdat de achterhoede de zaak helemaal onder controle heeft.
We zijn wel wat slomer uit de kleedkamer gekomen en dat resulteert in een stortvloed aan foutieve passes. We spelen de bal in op een net weggelopen speelster of later denken we dat een speelster een loopactie zal maken en dat wordt dat weer net niet gedaan. Dan lijkt het dus al snel of je er niet helemaal bij bent, maar voor een goede wedstrijd, en dat weten we allemaal, heb je twee voetballende ploegen nodig. En dit Kagia kan geen vuist maken. Nou ja een keer wel dan. Kort voor het einde van de wedstrijd een uitbraak van vier speelsters van de thuisploeg. De bal wordt voorgegeven en Mandy, die de hele wedstrijd alleen maar terugspeelballen heeft gehad, kan de bal niet onder controle krijgen. Een speelster van Kagia loopt tegen de bal en die verdwijnt in het doel. De eindstand komt daarmee op 1-4.

Komende zaterdag een toernooi bij RKDES.  Daarna zullen de andere ploegen uit de competitie een inhaalslag moeten maken. Onze eerstvolgende wedstrijd staat voor zaterdag 21 mei op het programma, zoals het er nu voor staat.