Quick Boys O14 wint van ADO

Na Quick Boys O18 was het deze keer de beurt aan O14 om een oefenwedstrijd te spelen. De boys mochten (net als vorig jaar) op bezoek in het Zuiderpark tegen ADO O13. ADO komt uit in de 1e divisie D junioren en speelt wekelijks tegen andere BVO’s, een ideale tegenstander om tegen te oefenen.

Quick Boys startte fel aan de wedstrijd en zette veel druk op de tegenstander. Dit zorgde ervoor dat het spel zich in de beginfase op de helft van ADO afspeelde. Na ruim 5 minuten spelen was het Joshua den Dulk die met een goede actie Alex van der Plas in stelling bracht en de openingstreffer maakte. Quick Boys bleef doorgaan zoals het gestart was en wist vele kansen te creeeren, maar slordigheid in de afronding en een goed acterende doelman van ADO wist de schade beperkt te houden voor de thuisclub. ADO kwam er nu iets vaker uit wat ook zorgde voor iets meer ruimte. Via een lange bal door het centrum op Alex van der Plas wist de spits op kracht en snelheid 2 verdedigers van de bal af te houden om vervolgens de marge te vergroten door de 0-2 binnen te schieten.

ADO gaf zich niet gewonnen en was wat vaker rond het strafschopgebied van Quick Boys te vinden. Uit een vrije trap, de eerste echte doelpoging, maakte ADO de aansluitingstreffer. Quick Boys antwoordde direct met een vloeiende aanval die na een voorzet van Alex van der Plas in het eigen doel gewerkt werd door een verdediger van ADO: 1-3. Niet veel later kreeg ADO een penalty door een vermeende handsbal in het strafschopgebied van Quick Boys en mocht wederom de aanluitingstrffer maken: 2-3. Dit was tevens de ruststand.

Na de limonade ging het spel gelijk op. Zowel Quick Boys als ADO kregen veel kansen om te scoren, maar het duurde tot een kwartier na rust voordat wederom Alex van der Plas de marge mocht vergroten. Niet veel later verkleinde ADO de marge wederom naar 1 door met een prachtig schot vanuit een moeilijke hoek het dak van het doel te vinden.

In de eindfase ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Door het zware veld werd het spel van beide kanten slordig en echte kansen bleven daardoor ook uit. Een nuttige wedstrijd waarin Quick Boys met 3-4 aan het langste eind trok.