Voorbeschouwing SHO – Quick Boys

Met de belangrijke thuisoverwinning op Zwaluwen (2-0) heeft Quick Boys goede zaken gedaan in de strijd om de tweede periodetitel. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de blauwwitten de beste papieren. In theorie kan de formatie van trainer Ted Verdonkschot met een overwinning op SHO, de volgende tegenstander van Quick Boys, beslagleggen op de periodetitel en daarmee een ticket bemachtigen voor deelname aan de nacompetitie.
Het duel tussen SHO en Quick Boys staat onder leiding van scheidsrechter L.E. Cantineau. De inwoner van Voorburg fluit om 14:30 uur voor de aftrap. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging Quick Boys weer een busreis naar deze uitwedstrijd van de blauwwitten. Klik HIER voor meer informatie over de busreis naar Oud-Beijerland.

Algemeen
Steeds Hooger Oud-Beijerland is opgericht op 18 juli 1930. Sportpark Kikkerhoek fungeert als thuisbasis. De club telt ongeveer 900 leden. In 1970 behaalde SHO het grootste succes uit de clubgeschiedenis door beslag te leggen op het zaterdagkampioenschap. Jeroen Rijsdijk (37), oud-speler van onder andere IJsselmeervogels, promoveerde afgelopen seizoen voor de tweede achtereenvolgende keer. Volgend seizoen zal Rijsdijk de scepter zwaaien bij Excelsior Maassluis.

Mutaties
De selectie van SHO kende voorafgaand aan het seizoen zeer weinig mutaties. Geen enkele speler vertrok van sportpark Kikkerhoek. Het team van trainer Rijsdijk werd versterkt met Joey Klein (VVGZ), Khalid Rahli (Rijsoord) en Paul Scheurwater (ASWH).

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 kwamen Quick Boys en SHO zevenentwintig keer tegen elkaar uit in competitieverband. In zestien confrontaties toonden de blauwwitten zich de sterkste van de twee, drie duels eindigden in een gelijkspel en acht keer stapte SHO als winnaar van het veld. De heenwedstrijd op Nieuw Zuid leverde eerder dit seizoen een ruime 4-0 overwinning voor Quick Boys op. Nadat Yordi Teijsse de score vanaf de strafschopstip opende, trokken Jaap van Duijn, Harry Zwarthoed en Ronnie Verplancke na de doelwisseling het duel over de streep.

Het scoutingsrapport
De selectie van SHO herbergt een aantal geroutineerde spelers. Zo keepte Raymon Kuipers (32) in het verleden uit voor FC Dordrecht en Noordwijk, speelde handenbinder Geert Bakker in het verleden regelmatig tegen de blauwwitten en was aanvaller Henk Roeland (34) vaak met Capelle succesvol tegen Quick Boys. Middenvelder Paul Scheurwater heeft in de uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande zijn vierde gele kaart van het seizoen ontvangen en zal vanwege een schorsing ontbreken in het duel met Quick Boys. Ex-prof Rogier Molhoek is inmiddels gestopt en de langdurig geblesseerde Serkan Karal en Ingemar Olofsson zullen niet in actie komen. Ook het meespelen van aanvoerder Cees Nobel is twijfelachtig.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Ted Verdonkschot kent in aanloop naar de uitwedstrijd tegen SHO weinig personele problemen. Uiteraard zullen Yordi Teijsse en Milan Hoek nog afwezig zijn, hoewel beide spelers de individuele training inmiddels hebben hervat. Ook Gerard Aafjes werkt hard aan zijn herstel. Verder kan de technische staf van Quick Boys een beroep doen op een fitte selectie die met twee achtereenvolgende overwinningen op zak vol zelfvertrouwen zullen afreizen richting Oud-Beijerland.

Rondje langs de velden
IJs en weder dienende krijgt koploper Katwijk visite van Kloetinge, een andere kanshebber op de tweede periodetitel. In Hendrik-Ido-Ambacht staat de subtopper tussen ASWH en RVVH op het programma. Zwaluwen ontvangt Spijkenisse, terwijl ook de Bollenstreekderby tussen Ter Leede en Noordwijk in het oog springt. FC Rijnvogels kruist de degens met FC ’s-Gravenzande. Tot slot staan Smitshoek en XerxesDZB tegenover elkaar.

Geef een antwoord