Voorbeschouwing Quick Boys – Smitshoek

Afgelopen zaterdag boekte Quick Boys opnieuw een overwinning. Op bezoek in Hendrik-Ido-Ambacht werd ASWH met 2-1 verslagen. Aankomend weekeinde gaan de blauwwitten proberen ook in het zesde duel na de winterstop ongeslagen te blijven. Op sportpark Nieuw Zuid is laagvlieger Smitshoek de tegenstander. Het duel tussen Quick Boys en Smitshoek staat onder leiding van scheidsrechter R.H.J. van den Waerdt. De inwoner van Veenendaal fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Dingeman Hoek. Na afloop van het duel vindt in het clubhuis de muzikale derde helft plaats. Kom naar Nieuw Zuid en moedig de blauwwitten aan!

Algemeen
Voetbalvereniging Smitshoek is opgericht op 23 juni 1960. De oranjehemden werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Smitshoek in Barendrecht. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Vorig seizoen eindigde de ploeg van trainer Raymond Frehe op de vijfde plaats in de Hoofdklasse B. Met vier doelpunten zijn Ricardo Merrelaar en Laurens Visser momenteel de clubtopscorers van de Barendrechters.

Mutaties
In de zomerstop versterkte Smitshoek zich met Mitchell van Esveld (Deltasport), Michel Franken (Capelle), John Noslin (FC Boshuizen), Marwin Richard (Barendrecht), Bresley dos Santos (DHC), Mathijs Tabbers (Barendrecht), Laurens Visser (Barendrecht), Sten Wever (Excelsior Maassluis) en Mike van de Wijngaart (Alphense Boys). Hiertegenover stond het vertrek van Robin van Belle (Barendrecht), Tom den Boer (Heinenoord), Jurien Gaari (Kozakken Boys), Danny van Leusden (Heerjansdam), Michael Miranda (Ter Leede), Marvin van Tienen (Barendrecht), Rick van der Vliet (Rhoon) en Carli Wessels (Poortugaal).

Stand van zaken
Met slechts elf punten uit zeventien duels is Smitshoek bezig aan een teleurstellend seizoen. Gezien de klassering in het voorgaand jaar en de zomeraankopen werden de oranjehemden voorafgaand aan het seizoen door de kenners getipt als een belangrijke outsider voor de bovenste plaatsen. De formatie van trainer Frehe kan de hoge verwachtingen echter niet waarmaken. Met name het gebrek aan scorend vermogen nekt de Smitshoekers: tot nu toe kwamen zij tot slechts vijftien doelpunten. Daarmee is Smitshoek de minst scorende ploeg van de Hoofdklasse B.

Onderlinge resultaten
Tot nu toe troffen Quick Boys en Smitshoek elkaar pas één keer eerder in competitieverband. Op 25 oktober 2014 vond de primeur plaats. Twee seizoenen geleden stonden beide ploegen tegenover elkaar in een oefenduel én een bekerwedstrijd. De vriendschappelijke wedstrijd werd gewonnen door Quick Boys (6-2), maar het districtsbekerduel werd een prooi voor Smitshoek (5-2).
In de heenwedstrijd was Quick Boys eerder dit seizoen met 3-1 te sterk voor Smitshoek. De thuisploeg nam de leiding dankzij een treffer van Merrelaar. Op slag van rust kopte Mike Ruijter de blauwwitten weer naast de oranjehemden. In de loop van het tweede bedrijf zorgden Ronnie Verplancke en Jeroen Ketting voor de volle buit.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Ted Verdonkschot kan in het duel met Smitshoek geen beroep doen op de langdurig uitgeschakelde Gerard Aafjes, Philippe den Hartog, Milan Hoek, Yordi Teijsse en Thom de Vries. De technische staf kan wel weer beschikken over Jeroen Ketting en Ronnie Verplancke.

Rondje langs de velden
Op de negentiende speeldag in de Hoofdklasse B staan op sportpark Duinwetering twee degradanten uit de Topklasse tegenover elkaar, te weten Noordwijk en Katwijk. Enkele kilometers verderop speelt Ter Leede tegen FC Rijnvogels. In Oud-Beijerland is ASWH te gast bij SHO, terwijl Kloetinge en Spijkenisse de degens kruisen. RVVH ontvangt Zwaluwen en tot slot speelt FC ’s-Gravenzande tegen XerxesDZB.

Informatie_Quick_Boys-Smitshoek

Geef een antwoord