Preview interview programmablad met Jan Zoutman

Voor de online rubriek “Kennismaken met…” werd al kennis gemaakt met een aantal nieuwe spelers van de A-selectie. In de eerste editie van het programmablad van dit seizoen is het de beurt aan de nieuwe hoofdtrainer Jan Zoutman om zijn visie te geven op het komende seizoen. Het programmablad, inclusief het uitgebreide interview met Zoutman, wordt aanstaande zaterdag voorafgaand aan Quick Boys – Jodan Boys voor slechts €0,50 verkocht bij de toegang.

Jan, je bent sinds juli werkzaam als trainer op Nieuw Zuid, hoe bevalt het tot nu toe?
Het bevalt prima. De organisatie is goed, de accommodatie uitstekend en de samenwerking met de staf en de spelers verloopt positief. Maar we zijn natuurlijk nog maar net begonnen.

Wat is er anders vergeleken met clubs als FC Twente en IJsselmeervogels, waar je eerder werkzaam bent geweest?
Vergelijken met FC Twente kan eigenlijk niet. Dat is een profclub waar je veel meer tijd hebt om de spelers op verschillende manieren te beïnvloeden. De vergelijking met IJsselmeervogels is wel reëel.
De clubs hebben beiden een prachtige historie en beiden zijn de laatste jaren wat minder succesvol. Verschil is natuurlijk wel dat IJsselmeervogels Topklasse speelt. Het zijn ook allebei clubs uit een vissersdorp met een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit en een grote en fanatieke achterban. Maar de mooiste accommodatie is duidelijk in Katwijk te vinden! Het hoofdveld en de ligging daarvan zijn ongeëvenaard in Nederland!

Wat is je doel dit seizoen bij Quick Boys?
Mijn doel is een proces op gang brengen waardoor succes niet uit kan blijven. De club verdient het om op het hoogste niveau te spelen. Maar erover praten is al genoeg gedaan, we willen dit seizoen wat minder praten en vooral doen. Dan komt de club vanzelf weer terecht waar ze thuishoort!

Geef een antwoord