Voorbeschouwing Haaglandia – Quick Boys

Na de fraaie overwinning op FC Rijnvogels staat het vizier van Quick Boys nu volop gericht op de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag gaan de blauwwitten op bezoek bij Haaglandia, de oude club van keeperstrainer Patrick de Groot. Na een stroeve start heeft Haaglandia de smaak te pakken en hebben de Rijswijkers afgelopen zaterdag de derde achtereenvolgende overwinning geboekt.
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter B. Augustin. De inwoner van Haarlem fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De Supportersvereniging Quick Boys organiseert uiteraard een busreis naar Rijswijk. De inschrijving voor de bus is aanstaande donderdag tussen 19:30 en 21:30 uur in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid. Klik HIER voor meer informatie over de busreis. Reis mee naar Rijswijk en steun de blauwwitten tegen Haaglandia!

Algemeen.
Fusieclub Haaglandia is op 1 juli 2005 ontstaan na een fusie tussen RVC Rijswijk en FC Kranenburg. De zondagtak was vier seizoenen actief in de Topklasse, de zaterdagafdeling promoveerde afgelopen voetbaljaar via de nacompetitie naar de Hoofdklasse. Haaglandia werkt haar thuiswedstrijden af op sportpark Prinses Irene. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Hoofdtrainer Maurizio Ceccucci is bezig aan zijn derde seizoen in Rijswijk. In het verleden waren oud-Quick Boyzers John van Otterloo, Patrick de Groot en Erkan Sensoy lang actief voor de fusieclub. 

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode versterkte Haaglandia zich met Mohammed Achalhi (GDA), Galid Belaazzani (NAC Breda), Nick Brouwer (Noordwijk) en Djanomi Traxel (HMSH). Onder andere Remon van Bochoven (Westlandia), Mourad Mghizrat (gestopt) en Erkan Sensoy (gestopt) zijn niet meer actief op sportpark Prinses Irene.

Stand van zaken
Met dertien punten uit negen wedstrijden staat Haaglandia momenteel op de achtste plaats in de Hoofdklasse B. Na Zwaluwen (21) scoorden de Rijswijkers (20) het vaakst tot nu toe. Het grote aantal tegendoelpunten (19) valt eveneens op. Alleen Sportlust’46 (20) en Deltasport (22) kregen meer treffers om de oren.
Met slechts één punt uit de eerste vier competitieduels leek Haaglandia een zwaar seizoen tegemoet te gaan, maar dankzij drie overwinningen op rij heeft de ploeg van trainer Ceccucci de weg naar boven gevonden.
Quick Boys boekte afgelopen zaterdag de vierde achtereenvolgende winstpartij. Inmiddels zijn de blauwwitten opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Noordwijk bedraagt slechts drie punten. De formatie van trainer Jan Zoutman is er alles aan gelegen om de druk op de Noordwijkers op te voeren en wil derhalve een goed resultaat boeken in Rijswijk.

Scoutingsrapport
Trainer Maurizio Ceccucci van de Rijswijkers kent de nodige personele problemen. Afgelopen zaterdag vielen spelmaker Nick Brouwer en verdediger Ivailo Staal geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Heinenoord. Ook aanvaller Francesco Fens ontbrak de afgelopen weken vanwege een schouderblessure.
In de selectie van Haaglandia duiken verder de namen van Giorgio Achterberg (ex-Scheveningen), Kamal Amheye (ex-Noordwijk), Dennis Jos (ex-Scheveningen) en Steven Verstraten (ex-Voorschoten’97) op. De rappe Karam Boukhari is met zes doelpunten de clubtopscorer van Haaglandia.

Kijkje in eigen keuken
De geblesseerde Philippe den Hartog en Pascal van der Plas moeten weliswaar nog even op hun rentree wachten, maar zijn op de weg terug. Beide spelers focussen zich op de tweede seizoenshelft. Gerard Aafjes, die vorige maand met een hoofdblessure uitviel tegen Noordwijk, vierde zijn terugkeer op de velden met een ruime overwinning met het tweede elftal op Capelle 2 (4-0). De technische staf van Quick Boys kan derhalve in het duel met Haaglandia een beroep doen op een nagenoeg complete selectie.

Rondje langs de velden
Op de tiende speeldag in de Hoofdklasse B is Zwaluwen te gast bij koploper Noordwijk. Op sportpark De Kooltuin staat het duel tussen FC Rijnvogels en Ter Leede op het programma. Spijkenisse speelt thuis tegen Jodan Boys, terwijl ASWH op bezoek gaat bij Sportlust’46. In Rotterdam staat het duel tussen XerxesDZB en Hoek op de rol. Tot slot staan Deltasport en Heinenoord tegenover elkaar.

Parkeerinformatie
Voetbalvereniging Haaglandia heeft de beschikking over een groot parkeerterrein bij het Prinses Irene Sportpark waarbij aangetekend dat dit gedeeld moet worden met de korfbalvereniging en het aanpalende sporthal- en zwembadcomplex De Schilp.
Het bestuur van Haaglandia doet een dringend beroep om uw voertuig op de juiste wijze te parkeren in de daartoe aangegeven parkeervakken op het parkeerterrein. Het niet op juiste wijze parkeren van de auto’s kan een goede doorgang naar de ingang en daarmee de aanrijroute voor hulpdiensten blokkeren. Indien het parkeerterrein vol is kan in de wijk aan de overzijde van het sportpark worden geparkeerd. Door de lokale politie is aangegeven aanwezig te zijn om daarmee te bewerkstelligen dat het parkeren op een ordentelijke wijze verloopt. Echter wanneer niet aan de reguliere parkeerregels wordt gehouden zal verbaliserend worden opgetreden of auto’s worden weggesleept.

Geef een antwoord