Kennismaken met… Jason Oost

Op zaterdag 13 augustus gaat het seizoen 2016/2017 van start. Dit seizoen zal Quick Boys uitkomen in de Derde Divisie. Dat zal in ieder geval gebeuren met de nieuwkomers Jordy Groot, Yassire Hamdani, Kenneth Misa-Danso, Jason Oost en Mohamad Mahmoed. De aanwinsten zullen zich aan de hand van enkele korte vragen introduceren. Na Jordy GrootYassire Hamdani en Kenneth Misa-Danso, is het deze keer de beurt aan voormalig profvoetballer Jason Oost.

Naam: Jason Oost
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs
Leeftijd: 33 jaar
Positie: Spits / Aanvallende middenvelder
Vorige clubs: Almere City, Excelsior, Lommel United (België), De Graafschap, VVV-Venlo, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk
Erelijst: 2x periodekampioen Lommel United, 2x periodekampioen Almere City

Wie is Jason Oost?
“Ik ben een voetballer die op meerdere posities uit de voeten kan in de voorhoede en als aanvallende middenvelder. Ik kom het beste tot mijn recht in de as van het veld, als ik de vrijheid heb om mijn eigen ruimtes te zoeken. Ik ben een balvaste speler die het moet hebben van techniek en inzicht, mijn mentaliteit is ook een van mijn belangrijkste kwaliteiten. Naast het voetballen ga ik me dit jaar richten op de trainerscursus TC3 en TC2 van de KNVB. In eerste instantie lijkt het me vooral leuk om met de jeugd aan de slag te gaan. Echt specifieke hobby’s heb ik buiten het voetbal niet, maar ik ben wel een echte sport- en spelletjesfanaat, als er maar competitie in zit. Zo vind ik het heerlijk om gezellig een avondje te kaarten met familie of vrienden. Maar ook andere sporten zoals tennissen, poolen of snookeren vind ik leuk om te doen.”

Waarom Quick Boys?
“Na veertien jaar betaald voetbal was het voor mij eerlijk gezegd moeilijk om uiteindelijk de knoop door te hakken om met profvoetbal te stoppen. Zeker omdat ik vorig seizoen bij Almere City nog veel wedstrijden heb gespeeld en een mooi en goed seizoen heb gekend. Maar toen concrete belangstelling uit het betaald voetbal uitbleef, heb ik na een paar gesprekken met Gert Aandewiel (Technisch Manager, red.) besloten om niet langer meer te wachten en voor Quick Boys te kiezen. Mijn eerste indruk van Quick Boys is positief! Er staat hier een prachtig complex en ik heb ook van anderen veel goede verhalen gehoord over de club en de supporters. Ik merk in mijn eerste week al dat er hier professioneel gewerkt wordt.”

Ambities komend seizoen
“De kracht van de competitie is voor mij moeilijk in te schatten. Maar als ik kijk naar ons eigen team, dan zie ik dat er genoeg voetballend vermogen in de ploeg zit. Hoeveel succes we hebben zal uiteindelijk afhangen van onze teamgeest en mentaliteit. Mijn eerste doel is om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden. Ik heb gelukkig nog een paar weken voor de eerste competitiewedstrijd, dus dat komt goed. Ik ben ervan overtuigd dat ik samen met mijn teamgenoten veel kan bereiken. Mijn doel is uiteindelijk om de club en de supporters een fantastisch seizoen te geven!”

 

Geef een antwoord