Voorbeschouwing Quick Boys – ONS Boso Sneek

Na de nipte nederlaag in de Bollenstreekderby tegen FC Lisse op sportpark Ter Specke speelt Quick Boys aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Op sportpark Nieuw Zuid is ONS Boso Sneek te gast. Het duel met de Friezen, die een punt overhielden aan de seizoensouverture tegen ASWH (0-0), begint om 15:00 uur.
De wedstrijd tussen Quick Boys en ONS Boso Sneek staat onder leiding van scheidsrechter M.A. Roeleveld uit Vinkeveen. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Diamantsponsor Bouwbedrijf De Lange – Van der Plas. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun de blauwwitten in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2016-2017!

Algemeen
Oranje Nassau Sneek is opgericht op 4 april 1932. Sinds het seizoen 2012-2013 is de naam van de hoofdsponsor gekoppeld aan de clubnaam. De club van voorzitter Harm de Wagt telt circa 700 leden. De thuiswedstrijden worden afgewerkt op het Zuidersportpark. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door de 48-jarige Richard Karrenbelt die bezig is aan zijn tweede seizoen in Friesland.

Vorig seizoen
In het seizoen 2013-2014 debuteerde ONS Boso Sneek in de toenmalige Topklasse. Drie seizoenen waren de Friezen actief op dit niveau. Zij kwalificeerden zich afgelopen voetbaljaar voor de Derde Divisie door op de tiende plaats te eindigen. Tien wedstrijden werden gewonnen, vier duels eindigden gelijk, terwijl de Friezen zestien nederlagen moesten slikken.

Mutaties
Gedurende de zomerstop versterkte ONS Boso Sneek zich met Iloba Achuna (Drachtster Boys), Patrick Amels (Zeerobben), Volken Huisman (DWP), Pier Sikma (SC Joure), Fabian Stevens (Be Quick 1887), Aron Strengholt (Be Quick 1887) en Bas van Wegen (Alcides). Hiertegenover stond het vertrek van Harvey de Boer (Flevo Boys), Eelke Kooistra (Be Quick Dokkum), Jacob Noordmans (Kon. HFC), Hussein Raza (Go Ahead Kampen), Bob Schepers (Blauw Wit’34), Richard Strijker (Drachtster Boys), Roelof Strikwerda (Flevo Boys), Huy Tran (Bergum) en Chris de Wagt (gestopt).

Onderlinge resultaten
Ruim 36 jaar geleden troffen de blauwwitten en de oranjehemden elkaar voor de laatste keer in een officiële wedstrijd. Ook in het seizoen 1979-1980 waren beide teams in dezelfde competitie opgenomen. Op sportpark Nieuw Zuid was Quick Boys op 8 december 1979 met 3-0 te sterk. In Friesland eindigde de terugwedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

Stand van zaken
ONS Boso Sneek opende in eigen huis de competitie in de Derde Divisie A met een 0-0 gelijkspel tegen ASWH. Na afloop waren de Friezen het meest tevreden met het punt. Quick Boys bleef met lege handen achter in de Bollenstreekderby tegen FC Lisse. Op sportpark Ter Specke kwamen de blauwwitten op achterstand door doelpunten van Steven Olsthoorn en Thierry Monteny. Aanwinst Jason Oost zorgde op prachtige wijze voor de aansluitingstreffer, maar ondanks een hevig slotoffensief kwam de formatie van trainer Jan Zoutman niet meer langszij.

Het scoutingsrapport
Trainer Karrenbelt kan hoogstwaarschijnlijk nog geen beroep doen op spits Yumé Ramos, de clubtopscorer van vorig seizoen met vijftien treffers. Afgelopen zaterdag nam verdediger Ale de Boer tegen ASWH zijn plaats in. Het doel wordt verdedigd door nieuwkomer Bas van Wegen. Achterin is Angelo Zimmerman een ervaren kracht. De oud-prof kwam halverwege het vorige seizoen over van het failliete WKE uit Emmen. Cutrick Gonzales (zevende seizoen), Martijn Roosenburg (zesde seizoen) en Klaas de Vries (vijfde seizoen) zijn vertrouwde namen in de selectie van de Friezen.

Kijkje in eigen keuken
Na een lichte schouderblessure maakte spits Max van Steen vorige week zijn rentree in de competitiewedstrijd tegen FC Lisse. Bij de blauwwitten zal Delano a Cohen tegen ONS Boso Sneek nog afwezig zijn. De aanvoerder is herstellende van een kuitbeenoperatie. Mohamad Mahmoed is (nog) niet speelgerechtigd. Verder kent de technische staf van Quick Boys geen personele problemen.

Rondje langs de velden
Op de tweede speeldag in de Derde Divisie A is het programma als volgt:
ASWH – IJsselmeervogels
Harkemase Boys – Jong Almere City FC
Jong FC Volendam – FC Lisse
ODIN’59 – FC Rijnvogels
Rijnsburgse Boys – Huizen
VVOG – Capelle
Jong FC Groningen – DVS’33 Ermelo
SteDoCo – Scheveningen

Geef een antwoord