Voorbeschouwing Quick Boys – Jong FC Volendam

Amper 48 uur na de confrontatie met Kozakken Boys speelt Quick Boys in eigen huis tegen de beloften van FC Volendam. Het duel tussen de blauw-witten en de oranjehemden begint om 15:30 uur (!) en staat onder leiding van scheidsrechter M.F.M.G. Eijgelsheim. De inwoner van Oirschot wordt geassisteerd door J.L. de Koning en A.D. Kloekke. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Hilverda De Boer uit De Kwakel. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Onderlinge resultaten

Quick Boys en Jong FC Volendam troffen elkaar tot nu toe zes keer eerder in competitieverband. De oranjehemden wonnen vier duels, de blauw-witten twee keer. De laatste twee ontmoetingen waren een prooi voor de Katwijkers.
De heenwedstrijd van het lopende voetbalseizoen werd gewonnen door Quick Boys. In het Kras Stadion moesten de bezoekers halverwege het eerste bedrijf in de achtervolging. Dankzij Nick Runderkamp, Volendammer in Katwijkse dienst, kwamen de blauw-witten nog voor rust weer op gelijke hoogte. Na de rode kaart voor Tayrell Wouter kreeg Quick Boys meer grip op de wedstrijd. Invaller Jan-Willem Kamp zorgde uiteindelijk voor de verdiende voorsprong voor de blauw-witten die in het vervolg van de tweede helft niet verder uitgebouwd werd.

Stand van zaken
Met 39 punten uit 32 duels bezet Jong FC Volendam momenteel de veertiende plaats in de Jack’s League. Ondanks de lage klassering zijn de oranjehemden met zestig treffers behoorlijk productief. Anderzijds incasseren zij na ASWH (72) de meeste tegentreffers van alle clubs in de Tweede Divisie (63). Afgelopen dinsdag waren de doelpunten echter zeer schaars in het Kras Stadion toen de talenten van FC Volendam tegenover Rijnsburgse Boys stonden. Invaller Younes Taha werd de matchwinner door twaalf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de enige treffer van de wedstrijd aan te tekenen (1-0).
Quick Boys ging eergisteren roemloos ten onder in de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. De ploeg van trainer Edwin Grünholz gaf opvallend veel kansen weg aan de thuisploeg. Op de 2-0 overwinning van de Werkendammers was dan ook weinig aan te merken.