Quick Boys te laat op stoom tegen Jong Sparta

Het blijft toch een raar spelletje, dat voetbal. Hoe kan Quick Boys nou na een serie van negen wedstrijden zonder nederlaag, ineens vier keer achter elkaar geen punt meer pakken?

Natuurlijk zijn er oorzaken aan te wijzen. De personele problemen blijven zich maar opstapelen. Bovendien zijn het tegenstanders waar je van kunt verliezen, gezien de stand op de ranglijst. En achter de eerste drie duels zat nog ‘een verhaal’.

Maar zo’n verhaal ontbrak tegen Jong Sparta. Geen rode kaarten, penalty’s, gekke voorvallen of bijzondere omstandigheden. Gewoon een aardig voetballende opponent, die zeker niet kon tippen aan het eigen hoge niveau uit de heenwedstrijd.

In de periode dat de ploeg van Grünholz veel punten pakte, was het een vechtmachine (in de goede zin van het woord) waar het spelplezier vanaf droop. Waar is dat toch gebleven? Er lijkt niemand op te staan die zegt: tot hier en niet verder! Dat mag je niet verwachten van de jonkies, maar er lopen nog steeds genoeg ervaren spelers in dit elftal.

In de eerste helft kwam Quick Boys heel matig voor de dag. Het speelde futloos en liet de tegenstander veel te veel voetballen. Precies wat je bij Jong-teams niet moet doen. De Rotterdammers kregen drie grote kansen: een schot op de paal, 1 op 1 met een knappe redding van Van der Helm en een doelpunt. Daar stond te weinig tegenover. Alleen Ket kwam in de buurt met een aardige vrije trap. Toch had Knijnenburg op slag van rust nog de gelijkmaker op de schoen. De verre hoek lag open, maar hij koos anders en de keeper kon ingrijpen.

Na de thee wijzigde het spelbeeld duidelijk. De thuisclub stak meer energie in de wedstrijd. Zonder tot groots voetbal te komen, kregen de Katwijkers meer controle. Achterin werd weinig meer weggeven en er ontstonden zowaar kansen! Sem van Duijn kwam op rechts steeds beter in z’n element. Na een mooie rush gaf hij de bal op een presenteerblaadje aan El Kachati. Die schoot in vrije positie op de benen van Sparta-doelman Murre. De rebound van Bekooij ging er vervolgens op miraculeuze wijze niet in. Hij haalde uit in de korte hoek en leek via de keeper te scoren. Maar de bal stuiterde op de binnenkant van de paal, ging voor het doel langs en kon worden weggewerkt.

Daarna was het de beurt aan invaller Van Kippersluis. Hij schoot heel bekeken van buiten de zestien. Murre moest gestrekt en kon ternauwernood redding brengen. Opnieuw was er een rebound, maar ook deze keer had El Kachati geen succes. Toch wist de spits in blessuretijd nog bijna te scoren tegen zijn oude club. Hij haalde prachtig uit, maar had de pech dat de bal precies in de handen van de doelman kwam.

Foto’s: Pro Shots

Zo bleef het 0-1, waar de gastheren op basis van de tweede helft toch wel een punt had verdiend. Volgende week de uitbeurt in Hardenberg. Ook een zware tegenstander, die op Nieuw Zuid al een duidelijke overwinning heeft geboekt. Zonder de statistieken er op na te slaan, zal vijf nederlagen op rij voor Quick Boys toch wel een zeldzaamheid zijn. Laten we hopen dat er alles aan wordt gedaan om dat te voorkomen. Met op z’n minst een elftal dat de tanden laat zien vanaf het eerste fluitsignaal.

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Kees Zwanenburg (72. Matthijs Koster), Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooij (62. Wouter Vroegindeweij), Borg Knijnenburg, Jeffrey Ket, Lorenzo van Kleef, Sem van Duijn, Youssef El Kachati, Chima Bosman, Nick Runderkamp (46. Van Haaren, 65. Van Kippersluis)

Opstelling Jong Sparta: Murre (k), Den Haan, Drakpe, Van Wageningen, Overman, Vianello, Brouwer, Madi, Doesburg, Scholten, Tahiri