Aleksandar Bjelica keert terug op sportpark Nieuw Zuid

Achttien jaar na zijn vertrek bij Quick Boys keert Aleksandar Bjelica weer terug op het oude nest. De verdediger met Servische roots, die nu al enige tijd meetraint met de A-selectie van de blauw-witten, heeft eerder deze week met de clubleiding overeenstemming bereikt over een contract voor één seizoen, met een eenzijdige cluboptie voor nog een jaar.



De nu 28-jarige Bjelica bracht een groot gedeelte van zijn jeugd door in Katwijk aan Zee. Bij de blauw-witten speelde de linkspoot voor de eerst keer in clubverband. Al snel werd zijn talent opgemerkt door de scouts van Ajax. In totaal maakte Bjelica vier seizoenen lang deel uit van de Amsterdamse jeugdopleiding. Uiteindelijk debuteerde hij via een omweg namens FC Utrecht alsnog in het betaalde voetbal. Verder was de achterhoedespeler in Nederland actief voor ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, FC Zwolle en Helmond Sport, voordat Bjelica avonturen aanging in België, Polen, Slovenië en Servië.

Technisch Manager Gert Pluimgraaff is zeer content met de terugkeer van Bjelica naar Quick Boys. ,,Wij zijn geruime tijd op zoek geweest naar een linksbenige centrale verdediger. In de persoon van Aleksandar wordt een geroutineerde speler met specifieke kwaliteiten toegevoegd aan onze selectie waarbij de jonge talenten kunnen profiteren van zijn ervaring. Dat zijn voetbalroots op Nieuw Zuid liggen, is ook een heel mooie bijkomstigheid.”



Bjelica woont na zijn terugkeer naar Nederland weer in Katwijk. Hij is blij om terug te zijn. ,,Ik ben opgegroeid met verzorgd voetbal. In het buitenland is het spel vaak veel fysieker. Ik heb mooie avonturen beleefd en ben ook nog lang niet klaar voor mijn gevoel, maar voor nu is Quick Boys de beste keuze. Er is in de afgelopen periode interesse geweest van clubs uit het buitenland, maar de vraag blijft altijd in hoeverre zij hun afspraken nakomen. Wat dat betreft is in Nederland alles veel beter geregeld. Nu woon ik weer bij mijn familie en kan ik bijvoorbeeld vaker met mijn honden gaan wandelen. Dat vind ik ook belangrijk.”

De kersverse aanwinst wil graag zijn steentje bijdragen aan hernieuwd succes op Nieuw Zuid. ,,Quick Boys bouwt aan een team dat mee wil gaan doen om de hoogste plaatsen. Als je kijkt naar de faciliteiten, de grootte van de club en de trouwe achterban, dan hoeven wij ons niet te verstoppen. De laatste jaren zijn de prestaties uitgebleven. Daar ligt voor ons een mooie uitdaging. De Technische Commissie is druk bezig met het aantrekken van een aantal gerichte versterkingen, heb ik begrepen. Dus waarom kunnen wij de strijd niet aangaan volgend seizoen?”



De voormalige Servische jeugdinternational komt op Nieuw Zuid weer een aantal ploeggenoten oude bekenden tegen. ,,Met Jeffrey Ket heb ik samengespeeld bij Ajax. Paul van der Helm en Kevin van Kippersluis ken ik uit mijn FC Utrecht-periode. Verder heb ik in het verleden regelmatig tegen Mohamad Mahmoed gespeeld en woont Youssef El Kachati in de buurt. Ook tussen de fans zitten een aantal jongens waarmee ik vroeger gespeeld heb. Het voelt daarom echt als thuiskomen. Het is heel normaal om hier weer rond te lopen. Dat geeft mij een warm gevoel.”

Eigenlijk is voor Bjelica de voorbereiding op het nieuwe seizoen al begonnen. ,,Momenteel sport ik twee keer per dag. Ik voel me nog een fulltime voetballer en wil snel weer op mijn oude niveau komen. Hier heb ik nu een aantal maanden de tijd voor. Het is fijn dat ik al met de groep mag meetrainen. Daar ben ik de trainer dankbaar voor.”

Langs deze weg wordt Aleksandar Bjelica welkom terug geheten en wenst de clubleiding hem veel plezier en succes in de komende jaren op sportpark Nieuw Zuid.