Quick Boys mist niet alleen de twaalfde man

Het was even tellen voorafgaand aan de derby bij v.v. Katwijk, maar je had zomaar tot elf kunnen komen. Spelers die bij Quick Boys normaal in aanmerking komen voor basis of bank en nu niet of niet volledig inzetbaar waren. Toegegeven, dan nemen we ook Kamp mee en die stond ‘gewoon’ aan de aftrap. Maar dat was uit nood geboren. Wat ook al gauw bleek, want hij moest binnen het half uur worden gewisseld.

Maar goed, uiteindelijk was de technische staf er natuurlijk toch in geslaagd om een elftal en een reservebank samen te stellen: zonder een echte spits in de opstelling, maar wel met een rechtsback van net 18 jaar. Die maakte zijn debuut in de basis en deed dat over 90 minuten gezien prima. De bank was opnieuw 100% Katwijks, met overwegend hele jonge gasten.

En uiteraard moesten de mannen van Grünholz het deze middag helaas ook doen zonder de steun van de trouwe en fanatieke aanhang. Een gevoelig gemis, zeker in zo’n wedstrijd.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel. In eerste instantie nam Quick Boys het initiatief, maar daarna liet het de tegenstander wat meer komen. De gasten probeerden vooral gevaarlijk te worden in de uitbraak, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Katwijk beperkte zich tot een schot van grote afstand, dat door Van der Helm werd overgetikt. De 1-0 van Katwijk-aanvoerder Robert Susan, in de 21e minuut, kwam eigenlijk uit de lucht vallen.

Al snel na de openingsgoal kreeg Van Kippersluis een riante mogelijkheid op de gelijkmaker. De positie van de aanvaller was kansrijk maar zijn schot te matig om de keeper te verontrusten. In het vervolg van de eerste helft waren er kansen aan beide kanten. De grootste was wel voor Ket, die in de 36e minuut een bal van de lijn zag worden gehaald door een Katwijkse verdediger. Zo bleef de stand ongewijzigd tot de rust.

Na de thee zal Quick Boys het veld in zijn gestapt met het idee dat er nog veel mogelijk was. Zeker gezien het spelbeeld en het feit dat zij nu het windvoordeel hadden. Helaas werd dat al snel de grond in geboord. Slecht uitverdedigen in de 52e minuut leidde de 2-0 in, wat zorgde voor een opleving op de tribunes.

Vijf minuten later werd het echter stil. De keeper van Katwijk stond ver voor de goal en Nwankwo kon daarvan profiteren, vanaf minstens 25 meter. In deze periode leek Katwijk toch even van slag. Quick Boys werd sterker en Grünholz besloot tot een dubbele wissel. Helaas bleef de gelijkmaker uit en viel uiteindelijk de beslissende treffer aan de andere kant, op het randje van buitenspel. Tien minuten later werd het ook nog 4-1, ondanks protesten voor een overtreding voorafgaand aan de goal.

Dat werd ook de eindstand. Cijfermatig een duidelijke nederlaag, die gezien de hele wedstrijd wel geflatteerd was. Zeker na de aansluitingsgoal leek een gelijkspel binnen bereik. Maar gelet op de selectie die Quick Boys deze middag met pijn en moeite op de been kon brengen, was er wel een klein wondertje nodig geweest om nóg meer te behalen. Er is hard geknokt en ook alle jonge spelers hebben zich prima geweerd. Dan kun je alleen maar trots zijn op deze ploeg.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Kees Zwanenburg, Jan-Willem Kamp (28. Sem van Duijn, 80. Dirk van Duijn), Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooij, Kevin van Kippersluis (63. Thijs van Kruistum), Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Lorenzo van Kleef, Ricky van Haaren (63. Matthijs Koster), Nick Runderkamp (80. Wouter Vroegindeweij)

Opstelling v.v. Katwijk: Andre Krul (k), Joey Ravensbergen, Robbert Susan ©, Rick van der Meer, Ahmed el Azzouti, Tim Freriks, Lars Weistra, Killian van Mil, Bart Sinteur, Kay Blokland, Raoul Esseboom