Voorbeschouwing Quick Boys – VVOG

Gepubliceerd op: 08-05-2019 20:45

Na de winst in extremis op sportpark Ter Specke tegen FC Lisse (2-1) kruist Quick Boys aanstaande zaterdag de degens met VVOG. Het duel op sportpark Nieuw Zuid tussen de blauw-witten en de Harderwijkers begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. Henshuijs uit Amsterdam. De wedstrijdbal wordt geschonken door Fix Fisch B.V. uit Rijnsburg. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen VVOG!

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181013_vvog_quickboys/IMG_0017.jpg

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 stonden Quick Boys en VVOG negentien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen tien onderlinge wedstrijden, terwijl drie duels onbeslist eindigden. De Harderwijkers trokken zes keer aan het langste eind. In de heenwedstrijd was de formatie van trainer Erik Assink met 4-1 te sterk voor VVOG. Op sportpark De Strokel waren Kelvin Maynard (strafschop), Kay Tejan (2) en Marc de Kruijs trefzeker namens de bezoekers.

Stand van zaken
Met 32 punten uit 31 wedstrijden bezetten de Harderwijkers momenteel de veertiende plaats op de ranglijst. VVOG staat met zes punten ruim boven de spreekwoordelijke rode streep. De equipe van scheidend trainer Hennie in ’t Hof (52) verloor afgelopen zaterdag op eigen veld met 0-2 van Noordwijk. Met zeven doelpunten zijn Mike Ahrens en Rihairo Meulens de clubtopscorers van de groenhemden.

In extremis
De opdracht voor de blauw-witten is helder: winnen. Die missie werd afgelopen zaterdag op Ter Specke volbracht. Na een doelpuntloze eerste bedrijf kwam de derby na de pauze helemaal los. Bij een van de spaarzame uitvallen van FC Lisse bracht Koen Fokkema zijn ploeg op voorsprong. Nadat hij eerst vanaf de strafschopstip had gemist, scoorde Kay Tejan op grandioze wijze uit een vrije trap. Diep in de blessuretijd bezorgde Jesse van Nieuwkerk via tegenstander Bas Buimer zijn ploeg alsnog de volle buit en hield de titelrace daarmee open. Het overgrote deel van Ter Specke ontplofte en de klap was tot aan sportpark Duinwetering voelbaar.

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181013_vvog_quickboys/IMG_0230.jpg

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van Quick Boys kan in het duel met VVOG beschikken over een nagenoeg geheel fitte selectie. Alleen Ricardo Kuyvenhoven en Ivailo Staal, die al langere tijd afwezig zijn, ontbreken in de selectie. Verder kent trainer Erik Assink geen personele problemen in aanloop naar de voorlaatste (reguliere) thuiswedstrijd van het seizoen.

Collecte
Voorafgaand aan deze wedstrijd wordt gecollecteerd door Stichting Oekroe die aankomende zomer circa tweehonderd Oekraïense kinderen in hun eigen land een fijne en verantwoorde vakantie gaat geven.          

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Derde Divisie A luidt als volgt:
DVS’33 Ermelo – ODIN’59
Noordwijk – DOVO
Ajax – ONS Sneek
Harkemase Boys – FC Lisse
SteDoCo – Eemdijk
ASWH – Achilles’29
Jong FC Groningen – SJC
De Dijk - Hoek

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2018_2019/20181013_vvog_quickboys/IMG_0105.jpg

Agenda

 

 

Maak kennis met de BC

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht