Quick Boys debuteert met gelijkspel in Tweede Divisie

Gepubliceerd op: 24-08-2019 21:15

Op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid heeft Quick Boys een punt overgehouden aan de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. In de derby tegen Noordwijk hebben de blauw-witten genoegen moeten nemen met een 1-1 gelijkspel. Aanwinst Jesper de Vré, overgekomen van ADO'20, was trefzeker namens de thuisploeg, terwijl Rob Overvliet na de doelwisseling de bezoekers weer op gelijke hoogste bracht.

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2019_2020/20190824_quickboys_noordwijk/IMG_0103.jpg

In verband met de live-uitzending van FOX Sports klonk op Nieuw Zuid het beginsignaal een half uur later dan gebruikelijk. Trainer Edwin Grünholz had in zijn basiselftal ruimte vrijgemaakt voor nieuwelingen Kevin Gomez Nieto, Jesper de Vré en Raymond de Waard. Laatstgenoemde zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Het schot van de buitenspeler verdween naast het doel van Mike van Vliet. De eerste kans van de gasten was meteen een grote. Nick van Staveren kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar de aanvaller schoot de bal ruim over de lat.
Door de warme omstandigheden lag het tempo in het eerste bedrijf niet hoog. Noordwijk had een optisch overzicht en Quick Boys leek aanvankelijk gebruik te willen maken van de snelle omschakeling. De openingstreffer viel echter uit een standaardsituatie. Bij een hoekschop van Dennis Kaars torende De Vré boven alles en iedereen uit en kopte de bal snoeihard tegen de touwen: 1-0.
In het restant van de eerste 45 minuten kwam de voorsprong van de thuisploeg niet meer in gevaar, waardoor de blauw-witten bij het rustsignaal van scheidsrechter Van den Elzen met een nipte voorsprong verkoeling mochten gaan zoeken.

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2019_2020/20190824_quickboys_noordwijk/IMG_0156.jpg

De onderbreking leek Noordwijk beter te hebben gedaan dan Quick Boys. Van Staveren kreeg een dot van een kans, maar schampte slechts de voorzet van Guy Smith. Enkele minuten later was het alsnog raak. Ook ditmaal viel de treffer uit een corner. Op aangeven van Tjeerd Westdijk mocht verdediger Overvliet de trekker overhalen en zijn ploeg langszij brengen: 1-1.
De thuisploeg was door de gelijkmaker wakkergeschud en met een driedubbele kans leek Quick Boys opnieuw op voorsprong te komen. Eerst dook Kaars op voor Van Vliet, maar vond de doelman op zijn weg. Even later waren De Waard heel dichtbij met het hoofd. De technische staf van de blauw-witten zag de wedstrijd kantelen in het voordeel van de blauw-witten en bracht met Ivailo Staal voor Marc de Kruijs nog meer power binnen de lijnen. Met het inbrengen van Martin van Eeuwijk - de spelmaker maakte na een jaar afwezigheid zijn rentree binnen de lijnen - kreeg het spel van Quick Boys een nieuwe impuls. Het publiek ging erachter staan en bij Noordwijk vloeide de krachten weg. Staal zag een hard schot net naast de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen en Ket kwam een teenlengte te kort om een splijtende pass van Van Eeuwijk op waarde in te kunnen schatten.

Een doelpunt hing in de lucht, maar viel uiteindelijk niet meer. Ook in de vier minuten extra tijd kon Quick Boys de beslissing niet forceren. Zodoende debuteerden beide promovendi met een gelijkspel in de Tweede Divisie.
Agenda

 

 

Huis winnen en het goede doel steunen?

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht