SV Quick Boys kijkt vooruit

Nu de competitie als gevolg van de Corona maatregelen al maanden stilligt, is het voor de SV ook maar een saaie bedoening.  Toch zijn we benieuwd hoe onze supportersvereniging zich door deze periode heenslaat. We spraken Peter Guijt, bestuurslid van de SV Quick Boys.

“Ook de zaterdagen voor ons zijn saai, omdat ook wij niet op de club mogen komen. Maar we zitten zeker niet stil”, aldus Peter Guijt wanneer we hem spreken vlak nadat vast is komen te staan dat de RegioCup definitief niet doorgaat.

De SV organiseerde in samenwerking met de Tifosi een speciale kerstloterij in december van vorig jaar. Die loterij was een enorm succes, waarbij de loten binnen een uur allemaal verkocht waren. Van het geld dat is opgehaald gaat een deel naar de overkapping voor de speciale plekken voor mensen in een rolstoel en een deel naar een nieuwe geluidsinstallatie gegaan. “Dus als het weer mag, gaat zeker het dak eraf!”.

Ook heeft de SV diverse andere zaken georganiseerd voor de jeugd. Denk daarbij aan het uitdelen van fruit en gebakken vis op de zaterdagen van de onderlinge wintercompetitie en bovendien werd er een online FIFA-toernooi georganiseerd. Ook de wat oudere leden en supporters worden niet vergeten en zo worden plannen ontwikkeld voor een zomeravond Voetvolleybaltoernooi op Nieuw Zuid. “Het idee is om twee zandvelden aan te leggen, boven op het plein bij de kantine. We hopen dan natuurlijk wel dat tegen die tijd het terras weer open mag”, aldus Peter die daar met plezier naar uitkijkt.

Ook voor hemzelf zijn het lastige maanden op deze manier, want ook hij mist het voetbal natuurlijk. “Kijk, ik kom er al van jongs af aan, waardoor het toch een onderdeel van je leven is geworden. Je komt er een hoop mensen tegen waar je even een praatje mee hebt en dat mis ik wel hoor. Doordeweeks leef je vaak ook toe naar de wedstrijd van de zaterdag alleen dat heb je nu allemaal niet.”

Peter Guijt, rechtsvoor knielend op de foto

Voor de club en de SV had het afgelopen jaar een heel bijzonder jaar moeten worden, maar door de Corona crisis kwam er niet alleen abrupt een eind aan de competitie, maar konden ook allen plannen voor het jubileum in de ijskast. Geen 10 dagen feest en geen tentenkamp op het hoofdveld. Helaas, want het had zo mooi moeten zijn. “Het was voor mij alsnog een bijzonder jaar hoor, want we zijn in september 2020 getrouwd – op het veld van Quick Boys – en hebben daar ondanks de beperkingen een hele mooie en bijzondere dag van kunnen maken. De week na onze bruiloft ging alles op slot.“. De vraag is wat we alsnog gaan doen aan 100 jaar Quick Boys, want een eeuwfeest laat je hoe dan ook niet zomaar lopen. “200 jaar Quick Boys gaan we niet meer meemaken dus als het mag gaan we er zeker een feestje van maken en we hebben heel wat in te halen. Daarom ben ik er ook een voorstander van om het alsnog te vieren en er liggen heel veel leuke ideeën klaar”, aldus Peter.

Nu de normale voorbereiding op de thuiswedstrijden is weggevallen wordt ook het wedstrijdprogramma niet meer gemaakt. Het boekje bevat iedere thuiswedstrijd een vooruitblik, anekdotes, spelers en andere leuke elementen. Daarnaast is het programmaboekje de mogelijkheid om de Vrienden van de SV de aandacht te geven die ze verdienen. Nu er geen wedstrijden zijn, krijgen deze sponsors aandacht op de website, waar ze onder Fanzone – supportersvereniging – Vrienden van de SV te vinden zijn.  “We zijn heel blij met de vrienden van de SV, want mede door hen hebben we toch elke thuiswedstrijd het leuke programmaboekje. Helaas zit dat er nu niet in en daarom proberen we zoveel mogelijk reclame voor ze te maken via de website van Quick Boys.” Ook voor het nieuwe seizoen liggen er plannen klaar om niet alleen via het wedstrijdprogramma info te geven en aandacht voor de Vrienden, maar ook meer via de website of een nieuwsbrief.

Nu de RegioCup door de verlenging van de maatregelen definitief niet doorgaat, hopen ze ook bij de SV dat er toch snel weer op een of andere manier gevoetbald wordt. “Ik hoop dat er snel weer gevoetbald gaat worden, al is het vriendschappelijk. We gaan weer de goede kant op met het weer dus hopelijk kunnen snel de terrassen weer open. Dan kunnen we op zaterdagmiddag gezellig weer een biertje doen of een visje bakken zodat iedereen weer een reden heeft om naar Nieuw Zuid te komen.”

Wat wedstrijden zonder publiek betreft hoef je bij de SV niet aan te komen. Of het nu gaat om de eredivisie of voetbal in de lagere divisies, het publiek hoort erbij. Ook al werden de live verslagen van Quick Boys TV vorig najaar in hoge mate gewaardeerd, het publiek hoort er gewoon bij, uit en thuis!! “Het lijkt me dat je zonder publiek een stuk minder gemotiveerd bent. Het is toch fantastisch om voor 2 à 3 duizend man te voetballen op Nieuw Zuid, met een hele leuke en fanatieke supportersgroep”.

Straks in het nieuwe seizoen als alles hopelijk weer kan en mag, gaat de SV los. “Natuurlijk volgen we Quick Boys 1 uit en thuis, maar ook zullen we het nodige gaan organiseren; feestjes, een dj op het terras of een zanger in de kantine. We zitten vol met goede ideeën dus dat gaat helemaal goedkomen.”

Vooruitkijkend naar het nieuwe seizoen waagt Peter zich ook aan een voorspelling. Desgevraagd reageert hij met de verwachting dat Quick Boys 1 zeker in de top 5 gaat meedraaien. “We hadden dit jaar ook een leuk elftal en naar mijn mening zijn we alleen maar sterker geworden. We missen alleen nog een goeie spits maar die gaat er vast nog wel komen. Een goed vooruitzicht dus!”.

Inmiddels is bekend geworden dat Kevin Kippersluis Quick Boys is komen versterken. Met hem heeft Quick Boys wellicht de door Peter gewenste versterking in huis gehaald.