VOB voor begeleiders

Tijdens de bestuursvergadering van donderdag 18 januari heeft het bestuur besloten dat er in de toekomst een VOG-sport overlegd moet gaan worden voor alle personen die als trainer, begeleider of op een andere manier werken met onze jeugdleden tot 18 jaar.  Quick Boys wil hiermee een veilig klimaat en een goede begeleiding voor de jeugd bevorderen. De betrokkenen worden hierover geïnformeerd en ook op welke wijze de VOG-sport verkregen kan worden. 

Jeugdopleiding 

Wij zijn verheugd dat er wederom een certificaat voor onze jeugdopleiding is uitgereikt. 

Er zal verder een wijziging binnen de jeugdopleiding doorgevoerd worden; het technisch hart in oorspronkelijke staat verdwijnt, maar er komen per doelgroep aangestelde coördinatoren, die dichter bij de jeugdgroepen staan.

Met ingang van het seizoen 2024/’25 worden de JO18 en JO19 competities samengevoegd in één JO19 competitie. In deze competitie zullen spelers van twee geboortejaren spelen. Een competitie voor JO18-teams wordt vanaf het komende seizoen dus niet meer opgenomen in het aanbod. 

De KNVB is van mening dat door het samenvoegen van de competities, de wedstrijden gelijkwaardiger worden. Clubs krijgen de mogelijkheid om spelers van 17 en 18 jaar meer op niveau te selecteren. Omdat er in totaal meer teams zullen komen waaruit de competitiepoules kunnen worden samengesteld, is er sprake van een betere landelijke dekking in het totale aanbod van teams, kan er meer rekening worden gehouden met spelniveau en zullen reisafstanden over het algemeen iets korter worden, aldus de KNVB.

Vrijwilligerszaken 

Het bestuur denkt hard na over het oprichten meldpunt vrijwilligerszaken en het oprichten van een vrijwilligers-vacaturebank. Meer hierover publiceren we binnenkort op de site.

Aanpassingen clubhuis

Het bestuur onderzoekt de mogelijkheid om voor de ouderen weer een ruimte in de kantine te creëren. Veel bezoekers willen gezellig napraten onder het genot van een drankje en niet in de enorme herrie zitten.  Gekeken gaat worden hoe de ruimtes beter kunnen worden gebruikt en pragmatischer ingedeeld worden. Wordt vervolgd. 

Plastic bekers

Het bestuur zal wegens het overheidsbesluit en het verbod op het gebruik van wegwerpbekers die plastic bevatten, vanaf 1 februari géén bekers meer aanbieden voor de limonade in de rust van de wedstrijden.

Het bestuur zal via de daartoe geschikte kanalen zorgen communicatie met als onderwerp: “EIGEN DRINKBEKER/BIDON VOOR LIMO IN DE RUST

We hebben bidons voor onze eigen jeugdleden. De bidons zijn af te halen in de commissiekamer op donderdagen en zaterdagen, alleen de begeleider is gerechtigd om deze op te halen namens het team.

Verzoek is of spelers eigen bidons/ bekers meenemen. Bezoekende teams vragen wij nadrukkelijk zelf zorg te dragen voor hun eigen beker/bidon waaruit zij hun limonade kunnen drinken.