Woord van de voorzitter

Beste Quick Boyzers,

We kunnen terugzien op een prachtig seizoen! Het bekeravontuur heeft Quick Boys weer eens goed in de schijnwerpers gezet. De sfeerbeelden, maar vooral het attractieve voetbal spraken daarbij tot de verbeelding. Dat smaakt naar meer! De derde periodetitel voor Quick Boys biedt volgend seizoen in ieder geval rechtstreekse plaatsing in het KNVB-bekertoernooi. Veel dank dan ook aan de spelers, de begeleiding en de technische staf voor hun inzet in het afgelopen seizoen.

Inmiddels staat de A-selectie in de startblokken ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een voorbereiding die in tweeën is geknipt. Houdt voor de oefenpotjes de “socials’’ in de gaten!. Naast een hartelijk welkom voor de nieuwe spelers in de selectie hebben we ook afscheid genomen van een aantal spelers. Vanaf deze plaats veel succes in het vervolg van jullie carrière. Met het najagen van sportieve ambities is niets mis!

Het inpassen van de nieuwe spelers is voor de technische staf de volgende uitdaging. Het vertrouwen in het welslagen daarvan is groot. Toch kunnen we niet ontkennen dat we een aantal veren hebben moeten laten. Er is dus werk aan de winkel! De hoge verwachtingen van het Quick Boys publiek temperen is vrijwel kansloos. Daar heb je als technische staf mee te dealen. We weten inmiddels wél dat een juiste teamspirit en keihard willen werken voor elkaar ingrediënten zijn die het verschil kunnen maken. De kracht van het collectief. En daar weet de trainersstaf alles van!.

De familiedagen waren weer een eclatant succes! Heel veel dank aan het legioen van vrijwilligers dat zich het snot voor de ogen heeft gewerkt om het ons naar de zin te maken. Volgend seizoen staat Quick Boys Culinair op veld 2 gepland. Dat geeft wat meer lucht aan de organisatie én de bezoekers. En voorkomt ook teleurstellingen bij degenen die een entreekaart misliepen.

Het samenstellen van de jeugdselectieteams levert elk seizoen gekrakeel op. Daarin verschillen we met geen enkele andere vereniging. De emotie voert daarbij vaak de boventoon. Het is dan ook evident dat keuzes vergezeld moeten gaan met een goede motivatie (…) Meer afstand van direct betrokkenen in keuzes kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

In de afgelopen weken is hard gewerkt om het uitvak van een nieuwe boarding en een ballenvanger te voorzien. Ook is het straatwerk opgelapt. Daarmee is in de laatste twee seizoenen een flinke inhaalslag gemaakt in het noodzakelijke onderhoud van ons stadion. Natuurlijk blijft er nog wel wat te wensen over, maar qua veiligheid kunnen we de toets der kritiek prima doorstaan.  

In de zomerstop zal er bij de hoofdingang een vierde tourniquet worden geplaatst om de doorloopsnelheid van bezoekers te verhogen. Nieuw daarbij is dat jongeren tot 18 jaar via een handscan door het loophek naar binnen gaan. Het is dus zinloos om als 18minner je ledenpas bij de tourniquets aan te bieden, want die pas wordt geweigerd. Als ledenpassen bij het aanbieden überhaupt een foutcode vermelden, kunt u in het vervolg bij het loket van de kaartverkoop direct te horen krijgen wat het probleem is. Dat is wel zo handig.

Op de tribune is de rij met stoelen vóór de bestuurskamer verwijderd. Voor enkele mindervalide leden die daar zaten, is een oplossing voorhanden. Het is belangrijk dat wij de exclusiviteit voor leden van de sponsorgroep die betalen voor een businessseat kunnen borgen. Wij rekenen op uw begrip.

Op de voorjaars ALV zijn op voordracht van het bestuur en met grote instemming van diezelfde ALV een aantal leden benoemd tot leden van verdienste. Ook vanaf deze plaats nogmaals proficiat met deze benoeming. Het is dik verdiend!. Het betekent echter niet dat je nu op je lauweren kunt gaan rusten. Er is altijd wat te doen op Nieuw Zuid!

Dank ook aan al onze supporters die van het afgelopen seizoen een geweldig feestje hebben gemaakt. Door weer en wind stonden ze langs de lijn! Eens temeer het bewijs dat als je supporters goed faciliteert de wisselwerking navenant is.

Namens het bestuur wens ik u tot slot een zonnig en aangenaam zomerreces toe.

Bart van Kruistum