Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – Quick Boys

Een week na de schitterende derbyzege op Katwijk mag Quick Boys op sportpark Dijkpolder aantreden tegen Excelsior Maassluis. De wedstrijd tussen de tricolores en de blauw-witten begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S.C.A. van Zuilichem. De inwoner van Bladel wordt geassisteerd door R. Kunst en D.N. van Grieken, terwijl R. Tulen als vierde official fungeert.
Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze uitwedstrijd. Reis ook mee en steun Quick Boys tegen Excelsior Maassluis!Onderlinge resultaten

Quick Boys en Excelsior Maassluis kwamen elkaar liefst 51 keer eerder in competitieverband tegen. De blauw-witten waren in negentien onderlinge duels de sterkste, zeventien confrontaties werden gewonnen door de tricolores, terwijl vijftien wedstrijden eindigden in een puntendeling.
Vorig seizoen pakten Quick Boys zes punten tegen Excelsior Maassluis. Na de eclatante overwinning op Nieuw Zuid (7-2) werden de Tricolores ook op De Dijkpolder verslagen. Youssef El Kachati opende namens de blauw-witten de score in de openingsfase. Pas diep in de tweede helft kon Ravelino Junte zijn ploeg in veilige haven loodsen door de tweede Katwijkse treffer voor zijn rekening te nemen.

Mutaties
Het verloop in de selectie van Excelsior Maassluis is beperkt gebleven afgelopen zomer. De club verloor Vincent van den Berg (VDL), Omar El Baad (Katwijk), Lelu Statia (Rijsoord), Tobias Kleijweg (Spakenburg) en Gijs Abbas (gestopt), maar verwelkomde Vincent Schippers (FC Dordrecht), Marius van Mil (ADO Den Haag), Steven Sánchez Angulo (IJsselmeervogels), Yaël Eisden (TEC) en Gaultiér Overman (Jong Sparta Rotterdam) aan de vooravond van het nieuwe seizoen op sportpark Dijkpolder.Stand van zaken
Met zes punten uit zes duels bezet Excelsior Maassluis momenteel de veertiende plaats op de ranglijst. De tricolores begonnen het seizoen met een nipte thuisnederlaag tegen HHC Hardenberg (0-1). Met FC Lisse (1-1), Noordwijk (1-1) en Kozakken Boys (0-0) werden de punten gedeeld, terwijl tussendoor men Jong Almere City FC met 5-3 de baas bleef. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van trainer Steye Jacobs met 2-4 op bezoek bij Spakenburg. Pieter Langedijk en Bram Wennekers zijn de huidige clubtopscorers van Excelsior Maassluis. Beide aanvallers vonden tot nu toe tweemaal het net.
Alles en iedereen die Quick Boys een warm hart toedraagt, heeft afgelopen weekend de overwinning op Katwijk uitgebreid gevierd. Voor het eerst sinds 2010 waren de blauw-witten te sterk voor de dorpsgenoten, met daarbij de kanttekening dat de Katwijkse derby sinds slechts zeven keer werd gespeeld. Op de overwinning was desalniettemin niets aan te merken. Nadat Quick Boys voor rust de nodige kansen had gekregen om op voorsprong te komen, brak Nigel Ogidi Nwankwo met een schot in de korte hoek de ban namens de thuisploeg. Ook na rust liet de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden er geen gras over groeien. De score had veel hoger kunnen uitvallen, maar uiteindelijk wist alleen Sem van Duijn het net te vinden van de oranjehemden te vinden: 2-0.Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je vanavond (donderdag 28 september) tussen 20:00 en 21:30 uur in het clubhuis op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 12,50. De bus vertrekt om 13:00 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Ticketverkoop
Om de wachtrijen bij de kassa’s op de wedstrijddag zoveel als mogelijk te voorkomen, heeft de thuisspelende vereniging de kaartverkoop reeds gestart. Klik HIER om gebruik te maken van de online voorverkoop.

Rondje langs de velden
Het overige programma op de zevende speeldag van de Betnation Divisie luidt als volgt:
ACV – Spakenburg
HHC Hardenberg – Kozakken Boys
FC Lisse – Noordwijk
Rijnsburgse Boys – Scheveningen
Katwijk – GVVV
Koninklijke HFC – De Treffers
Jong Almere City FC – Jong Sparta Rotterdam
AFC – ADO’20Foto’s: Pro Shots