Voorbeschouwing Katwijk – Quick Boys

De Derby der Derby’s is weer in aantocht. Dit keer vormt sportpark De Krom het decor voor de clash tussen de oranjehemden en de blauw-witten. De strijd om de punten én de eer van het dorp. De Katwijkse derby staat onder leiding van scheidsrechter L.E. Cantineau. De inwoner van Voorburg fluit om 14:00 uur (!) voor de aftrap. Hij wordt geassisteerd door R. Westenberg en B.A.C. Smets, terwijl F.R. de Winter als vierde official fungeert.
Helaas zijn er bij deze derby geen uitsupporters welkom. Fans van Quick Boys hebben echter de mogelijkheid om de wedstrijd via een live-stream te volgen, thuis of op groot scherm op sportpark Nieuw Zuid. Come on, Quick Boys!Onderlinge resultaten

Quick Boys en Katwijk speelden in het verleden 46 keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Beide ploegen hielden elkaar tot nu toe prima in evenwicht. De blauw-witten wonnen zestienmaal, de oranjehemden achttienmaal. Twaalf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. Dat geeft maar weer eens aan dat de stand op de ranglijst er niet toe doet bij dit soort wedstrijden.
In de heenwedstrijd van het lopende voetbaljaar startte Quick Boys dramatisch in de Derby der Derby’s. Binnen een half uur keek de formatie van trainer Edwin Grünholz tegen een 0-3 achterstand aan. Na rust wist Youssef El Kachati de spreekwoordelijke eer te redden, maar een resultaat was en bleef die middag ver weg voor de blauw-witten.

Mutaties
Het aantal wijzigingen binnen de selectie van de oranjehemden bleef gedurende de zomerse transferperiode voorafgaand aan het lopende seizoen beperkt. Middenvelder Robin Schulte kwam over van FC Volendam, keeper Jean-Paul van Leeuwen van Excelsior Maassluis, Levi Bouwense van ASWH en Joshua Adney van Jong Sparta Rotterdam die uiteindelijk niet heel lang actief was op De Krom. Daartegenover stond het vertrek van Marciano Mengerink en Danny van Haaren naar TEC. Ook André Krul en Oege Sietse van Lingen keerden De Krom de rug toe. In de winterstop lieten Lars Weistra (gestopt), Quinton Christina (Noordwijk) en Hugo Botermans (ASWH) hun doorlopende contracten ontbinden. Hiertegenover stond de komst van aanvaller Des Kunst die naar Nederland terugkeerde na een buitenlands avontuur.Stand van zaken
Met 36 punten uit 20 duels bezet Katwijk momenteel de vijfde plaats op de ranglijst. De oranjehemden hebben drie verliespunten minder dan Quick Boys, maar de achterstand op koploper AFC bedraagt liefst tien punten.
De formatie van trainer Anthony Correia (40) heeft in het nieuwe kalenderjaar tot nu toe het volle pond behaald. In de thuiswedstrijd tegen Noordwijk trok Katwijk met 2-1 aan het langste eind, terwijl afgelopen weekeinde een 3-1 zege werd geboekt in en tegen Scheveningen. Met elf doelpunten is Ahmed El Azzouti, komend seizoen uitkomend voor competitiegenoot Spakenburg, de huidige clubtopscorer op De Krom.Quick Boys is 2023 begonnen met twee gelijke spelen. Na de spectaculaire puntendeling met Rijnsburgse Boys (3-3) volgde afgelopen zaterdag een remise in het thuisduel met HHC Hardenberg (1-1). Op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid kwamen de bezoekers uit Overijssel enigszins gelukkig op voorsprong. Een inzet van Jurjan Mannes ging via het been van Danny van den Meiracker tegen de touwen. Een serie goede kansen waren vervolgens niet aan de thuisploeg besteed. Na de doelwisseling kreeg Quick Boys loon naar werken. Een inzet van Youssef El Kachati werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Nick Borgman, maar in de rebound scoorde de clubtopscorer van de blauw-witten alsnog.

Live-uitzending
Helaas zijn er geen supporters van de uitspelende partij welkom, maar Quick Boys-supporters kunnen via de livestream toch de verrichtingen van hun favorieten volgen. Klik HIER voor de link naar de livestream.Fanzone op Nieuw Zuid
Net als bij het duel tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys zal ook deze wedstrijd op het kantineplein van sportpark Nieuw Zuid op groot scherm worden uitgezonden. Ook zullen de TV’s in het clubhuis aan staan. De toegang tot de fanzone is gratis en zowel toegankelijk voor Quick Boys-supporters als neutrale voetballiefhebbers. De vrijwilligers van het mediateam zijn betrokken bij de co-productie, inclusief live-commentaar van Lennard van Duijn en de analyse van Gert Aandewiel. Kom daarom aanstaande zaterdag naar Nieuw Zuid en leef op afstand mee met de verrichtingen van de blauw-witten!

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
HHC Hardenberg – OFC
FC Lisse – Spakenburg
IJsselmeervogels – Excelsior Maassluis
Kozakken Boys – Jong FC Volendam
Rijnsburgse Boys – AFC
Koninklijke HFC – Scheveningen
Jong Sparta Rotterdam – Noordwijk
TEC – De TreffersFoto’s: Pro Shots