Voorbeschouwing Quick Boys – FC Lisse

Sportpark Nieuw Zuid vormt morgen (zaterdag) voor de derde keer in het prille seizoen het decor van een Bollenstreekderby. De blauw-witten kruisen de degens met FC Lisse, een van de promovendi van de Jack’s League. Het competitieduel tussen Quick Boys en FC Lisse staat onder leiding van scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen. De inwoner van Venray wordt geassisteerd door J.N.M. Bakker en W.J.M. Linders, terwijl X. Stoffer als vierde official fungeert. De wedstrijdbal van vandaag wordt geschonken door rugsponsor Van Wezel Accountants uit Rijnsburg. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in het thuisduel met FC Lisse!Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en FC Lisse liefst 42 keer eerder tegenover elkaar. De blauw-witten zegevierden achttienmaal, de geel-blauwen wonnen twaalf onderlinge wedstrijden. Eveneens twaalf duels eindigden onbeslist. In het seizoen 2018-2019 stonden beide ploegen voor de laatste keer tegenover elkaar op Nieuw Zuid. Toen won Quick Boys de derby met 3-0 dankzij treffers van Jesse van Nieuwkerk, Raymond Baten en Dennis Kaars.

Mutaties
De selectie van de Lissenaren werd gedurende de zomerstop versterkt door de komst van onder andere Richard de Groot (Kon. HFC), Max Hudepohl (Rijnsburgse Boys), Romano de Jonge (Ajax-amateurs), Allon Koene (HBOK), Franklin Lewis (Kon. HFC) en Wout Heemskerk (VVSB). Daartegenover stond het vertrek van onder meer Reggie Schaap (Watergraafsmeer), Luca Tarani (ARC) en Mobarak Adouch (onbekend).Stand van zaken
Met negen punten uit zes duels bezet FC Lisse momenteel de zevende plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Raymond Bronkhorst beleeft een goede competitiestart met twee overwinningen, drie gelijke spelen en slechts één nederlaag tot nu toe. Kozakken Boys (4-0) en Noordwijk (2-1) werden verslagen en aan de wedstrijden tegen Jong Sparta Rotterdam (1-1), Excelsior Maassluis (1-1) en Scheveningen (1-1) werd een punt overgehouden. Alleen in het uitduel met Spakenburg (1-3) bleef FC Lisse met lege handen achter. Afgelopen dinsdag werden de Lissers uitgeschakeld in de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker. Op Ter Specke was derdedivisionist DVS’33 Ermelo een maatje te groot: 0-3.
Quick Boys kent tot nu toe een seizoen met pieken en dalen. Na de uitoverwinning op Kozakken Boys (1-0) bivakkeert de equipe van trainer Edwin Grünholz op de derde plaats in de Jack’s League. Afgelopen dinsdag blameerden de blauw-witten zich in het bekerduel met Sportlust’46. Op Nieuw Zuid gaf Quick Boys in de tweede helft een voorsprong na een treffer van Bram Franken weg, waardoor de zaterdagderdedivisionist uit Woerden voor een daverende verrassing kon zorgen. De blauw-witten krijgen in het duel met FC Lisse de gelegenheid om zich te revancheren voor deze dure uitglijder.

Rondje langs de velden
Op de zevende speeldag van de Jack’s League luidt het overige programma als volgt:
Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys
Noordwijk – Jong FC Volendam
Scheveningen – Spakenburg
IJsselmeervogels – Katwijk
AFC – Jong Sparta Rotterdam
OFC – Kozakken Boys
TEC – HHC Hardenberg
De Treffers – Kon. HFC