Voorbeschouwing Quick Boys – GVVV

Aanstaande zaterdag vormt sportpark Nieuw Zuid het decor voor de voorlaatste thuiswedstrijd van Quick Boys in het seizoen 2021-2022. Tegenstander is GVVV. Het duel tussen de blauw-witten uit Katwijk en de blauwen uit Veenendaal begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.J.T. Vereijken. De inwoner van Beek en Donk wordt geassisteerd door E. Koopman en B.M. Vervoorn, terwijl J. Verduijn als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Rabobank Leiden Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen GVVV!Onderlinge resultaten
Quick Boys en GVVV stonden in het verleden 21 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen elfmaal, terwijl de Veenendalers vijf keer aan het langste eind trokken. Vijf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. De laatste twee ontmoetingen op Nieuw Zuid tussen beide teams waren een prooi voor Quick Boys (2-0 en 2-1). De meest recente confrontatie op sportpark Panhuis was drie maanden geleden. In een gelijkwaardig duel kregen de Katwijkers voor de pauze een aantal goede schietkansen om de score te openen. In de tweede helft opende nieuwkomer Youssef El Kachati namens de bezoekers de score na een splijtende pass van Nick Runderkamp. Helaas zag de formatie van trainer Edwin Grünholz tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de Veenendalers alsnog langszij komen: 1-1.

Stand van zaken
GVVV heeft de laatste weken de smaak te pakken. De Veenendalers wonnen drie duels op rij. Achtereenvolgens Rijnsburgse Boys (4-1), AFC (3-0) en ASWH (6-0) werden aan de zegekar gebonden. Met 28 punten uit 30 duels bezet de ploeg van trainer Gery Vink weliswaar nog altijd de voorlaatste plaats, maar men heeft inmiddels een flink gat geslagen met rode lantaarndrager ASWH. Ook Kozakken Boys en zelfs TEC, dat op een veilige vijftiende plaats staat, komen weer in zicht. Nieuwkomer Byron Burgering, in de winterstop toegevoegd aan de selectie, is met tien treffers de grote smaakmaker bij de Veenendalers.
Quick Boys wil proberen om uit de negatieve spiraal te komen. Na negen wedstrijden zonder nederlaag verloor de ploeg van trainer Edwin Grünholz vijf duels op rij. Dat waren weliswaar confrontaties tegen de vijf hoogst geklasseerde ploegen van de Jack’s League en bovendien zat de ziekenboeg de afgelopen weken overvol, maar op Nieuw Zuid zou niemand deze feiten als excuses op willen voeren.
Afgelopen zaterdag zat er op basis van de tweede helft zeker meer in het vat voor de Katwijkers. Na een teleurstellende eerste helft herpakten de blauw-witten zich na rust tegen HHC Hardenberg. De gelijkmaker van Tommy Bekooij was op dat moment verdiend en Quick Boys had pech met twee afgekeurde treffers van Youssef El Kachati vanwege buitenspel. In de slotfase moesten de bezoekers alsnog capituleren en krijgen zij nog twee treffers van de oranjehemden te incasseren.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
Scheveningen – HHC Hardenberg
IJsselmeervogels – Noordwijk
Excelsior Maassluis – Katwijk
Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys
ASWH – AFC
Kon. HFC – Spakenburg
TEC – Jong FC Volendam
De Treffers – Jong Sparta

Foto’s: Pro Shots