Voorbeschouwing Quick Boys – HHC Hardenberg

Morgen speelt Quick Boys de eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Op sportpark Nieuw Zuid is HHC Hardenberg, dat drie verliespunten minder heeft dan de blauw-witten, te gast. De wedstrijd begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T. de Keyzer. De Belgische arbiter wordt geassisteerd door R. Celis en E. Hermans, terwijl D.H. de Vries als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Haasnoot Mode uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en HHC Hardenberg stonden, mede vanwege de wereldwijde pandemie, tot nu toe slechts één keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Op zaterdag 14 december 2019 vond op sportpark De Boshoek de primeur plaats. De Hardenbergers kwamen op voorsprong dankzij een treffer van Stephen Warmolts, waarna Dennis Kaars vijf minuten later de gelijkmaker scoorde. De blauw-witten hielden lange tijd stand, maar trokken uiteindelijk aan het kortste eind en moesten tegentreffers van Jurjen Mannes en Rutger Etten incasseren: 3-1.

Mutaties
De selectie van HHC Hardenberg is ten opzicht van vorig seizoen nauwelijks gewijzigd. Het aantrekken van Jesper Drost, oud-prof van onder andere FC Groningen en FC Zwolle, springt in het oog. Ook werd Jari Oosterwijk in eerste instantie aan de selectie toegevoegd, maar de spits hing enkele maanden later zijn schoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Joël Amakodo (Spakenburg) en Tim Siekman (gestopt) waren twee sterkhouders die aan het einde van het vorige seizoen afscheid namen van sportpark De Boshoek.

Stand van zaken
Met 28 punten uit 16 duels bezet HHC Hardenberg momenteel de vierde plaats op de ranglijst. Acht wedstrijden leverden drie punten op, viermaal speelden de oranjehemden gelijk en eveneens vier duels gingen verloren. Met zes treffers is oud-prof Jesper Drost momenteel de clubtopscorer van de Hardenbergers.
Afgelopen weekeinde won de ploeg van scheidend trainer Bert van Hunenstijn in eigen huis met 2-1 van De Treffers. Danny Bouws en Matthijs Hardijk zorgden voor een comfortabele ruststand. Na de doelwisseling bracht Gavin Vlijter de spanning terug in de wedstrijd, maar de ploeg uit Overijssel trok uiteindelijk toch aan het langste eind.

Kijkje in eigen keuken
Als laatste club mocht Quick Boys vorige week ook de competitie in de Jack’s League hervatten. Het uitduel met GVVV, die reeds drie wedstrijden in de benen had, leverde niet het gewenste resultaat op. In een gelijkwaardig duel kregen de Katwijkers voor de pauze een aantal goede schietkansen om de score te openen. In de tweede helft opende nieuwkomer Youssef El Kachati namens de bezoekers de score na een splijtende pass van Nick Runderkamp. Helaas zag de formatie van trainer Edwin Grünholz tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de Veenendalers alsnog langszij komen: 1-1.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
Scheveningen – GVVV afgelast
Excelsior Maassluis – Noordwijk
Kozakken Boys – IJsselmeervogels
Spakenburg – TEC
Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam
Jong Sparta – ASWH
De Treffers – Katwijk
Kon. HFC – AFC