Voorbeschouwing Quick Boys – Katwijk

Het is weer tijd voor de Derby der Derby’s! Sportpark Nieuw Zuid vormt aanstaande zaterdag het decor voor de sportieve clash tussen Quick Boys en Katwijk op de zesde speeldag van de Betnation Divisie. Wie mag met de eer gaan strijken en tot aan de terugwedstrijd met opgeheven hoofd over de Boulevard lopen?
De Katwijkse derby begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. Dröge. De inwoner van Groningen wordt geassisteerd door R. Janssen en F. Winter, terwijl T.R. Winkel als vierde official fungeert. De wedstrijdbal is een schenking van Ouwehand Visverwerking B.V. uit Katwijk aan Zee. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Katwijk! Let op: vanavond (vrijdag) tussen 20:00 en 21:00 uur vindt een extra kaartverkoop plaats in het clubhuis!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Katwijk speelden in het verleden 47 keer eerder tegen elkaar in competitieverband. De blauw-witten wonnen zestienmaal, de oranjehemden negentienmaal. Twaalf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. Dat geeft maar weer eens aan dat de stand op de ranglijst er niet toe doet bij dit soort wedstrijden.
In de heenwedstrijd van het afgelopen voetbaljaar startte Quick Boys dramatisch in de Derby der Derby’s. Binnen een half uur keken de blauw-witten tegen een 0-3 achterstand aan. Na rust wist Youssef El Kachati de spreekwoordelijke eer te redden, maar een resultaat was en bleef die middag ver weg voor de thuisploeg.

Mutaties
Gedurende de zomerse transferperiode raakte Katwijk de gehele voorhoede kwijt. Ahmed El Azzouti en Mukhtar Suleiman verkasten naar competitiegenoot Spakenburg, terwijl Killian van Mil en Tim Freriks voor een Deens avontuur bij Akademisk BK kozen. Daarnaast hing Raoul Esseboom zijn schoenen aan de wilgen en maakte Timon Fikkert de overstap naar Nieuw Zuid.
Hiertegenover stond de komst van onder andere Sietse Brandsma en Koen Tros van Koninklijke HFC, Matthijs Hardijk van HHC Hardenberg, Danny Bakker van VVSB en Randy Wolters van Larne FC.

Stand van zaken
Met tien punten uit vijf duels bezetten de oranjehemden momenteel de vijfde plaats op de ranglijst. Katwijk vergaarde tot nu toe één punt meer dan Quick Boys, maar de ploeg van trainer Anthony Correia kwam vaker in actie. Er werden tot nu toe drie overwinningen geboekt op respectievelijk FC Lisse (3-1), Jong Almere City (1-0) en Kozakken Boys (2-1). Met Noordwijk werden de punten gedeeld (2-2), terwijl afgelopen weekend een grote nederlaag werd geleden tegen Spakenburg (1-4).
Voor Quick Boys verliep de vorige speelronde zeer succesvol. Op sportpark Goed Genoeg werd AFC op de eerste seizoensnederlaag getrakteerd. Voor de manier waarop de overwinning van de blauw-witten tot stand kwam, maakte indruk op de aanwezige fans. In de eerste helft opende Chima Bosman de score door vanuit een moeilijke hoek doelman Gijs van Zetten te passeren. Na de doelwisseling waren Sem van Duijn en Nick Broekhuizen trefzeker, waardoor de Katwijkers met een fraaie 0-3 zege huiswaarts keerden.
Ook de midweekse bekerwedstrijd leverde een overwinning op voor de formatie van Thomas Duivenvoorden. De blauw-witten startten sterk op bezoek bij ADO’20. De derde kans voor Sem van Duijn was raak: de clubtopscorer rondde een fraaie aanval door het midden koelbloedig af: 0-1. Quick Boys leek in die fase de wedstrijd te gaan beslissen, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat de voorsprong nog op het bord stond bij het klinken van het rustsignaal. De thuisploeg mocht namelijk enkele minuten daarvoor een strafschop nemen, maar aanvoerder Daan Boerlage schoot de elfmetertrap over. Na de doelwisseling namen de bezoekers gas terug en beperkten ze zich tot countervoetbal. Daarbij was Bram Franken het dichtst bij een doelpunt. Niettemin wisten de blauw-witten de voorsprong over de streep te trekken en plaatsten zij zich voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker.

Kaartverkoop
Zoals bekend wordt de dorpsderby op last van de lokale autoriteiten zonder uitsupporters gespeeld. Quick Boys-leden kunnen op vertoon van hun lidmaatschapspas vanavond (vrijdag 22 september) van 20:00 tot 21:00 uur in het clubhuis op sportpark Nieuw Zuid extra kaarten kopen onder de volgende voorwaarden:

* Maximaal twee wedstrijdkaarten per lid;
* Slechts op vertoon van Quick Boys-ledenpas;
* Prijzen:
– Staanplaats 12,50 EUR
– Jeugd (tot 12 jaar) 5,00 EUR
– Tribune 15,00 EUR

Uiteraard krijgen leden van Quick Boys op vertoon van hun lidmaatschapspas gratis toegang tot de wedstrijd. Dat geldt ook voor de leden van de Businessclub Quick Boys.

Rondje langs de velden
Het overige programma op de zesde speeldag van de Betnation Divisie luidt als volgt:
Noordwijk – HHC Hardenberg
GVVV – AFC
Jong Almere City FC – FC Lisse
Spakenburg – Excelsior Maassluis
Kozakken Boys – ACV
Jong Sparta Rotterdam – Scheveningen
De Treffers – Rijnsburgse Boys
ADO’20 – Koninklijke HFC

Foto’s: Pro Shots