Voorbeschouwing Quick Boys – Katwijk

De Derby der Derby’s is weer in aantocht. Na het voorproefje van twee weken geleden in Bunschoten-Spakenburg gaat morgenavond het echte werk beginnen want na een onderbreking van ruim twee jaar staan Quick Boys en Katwijk weer eens tegenover elkaar. De dorpsderby op sportpark Nieuw Zuid begint om 19:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T.R. Winkel. De inwoner van Leermens (Groningen) wordt geassisteerd door G.W.G. van Hout en R. Meints, terwijl D. Schaper als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Ouwehand Visverwerking, de hoofdsponsor van beide clubs. Bestel je ticket, kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in de dorpsderby tegen Katwijk!Onderlinge resultaten
Quick Boys en Katwijk speelden in het verleden 43 keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Beide ploegen hielden elkaar tot nu toe uitstekend in evenwicht. Zowel de blauw-witten als de oranje-zwarten wonnen zestienmaal, elf onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. Dat geeft maar weer eens aan dat de stand op de ranglijst er niet toe doet bij dit soort wedstrijden.
De laatste confrontatie tussen beide teams was op zaterdag 21 september 2019. Op sportpark De Krom waren Quick Boys en Katwijk uitstekend aan elkaar gewaagd. Ook de doelmannen waren in goede vorm, want zij hielden hun doel die middag schoon. Een doelpuntloos gelijkspel was het logische gevolg.

Mutaties
Voorafgaand aan het lopende voetbalseizoen is flink geïnvesteerd in de selectie van de oranjehemden. Zo kwamen onder andere Ahmed el Azzouti (IJsselmeervogels), Mukhtar Suleiman (OFC) en André Krul (Jong AZ) de selectie versterken. In de winterstop werd Hugo Botermans aan de selectie toegevoegd van trainer Anthony Correia (39), die zijn functie op De Krom combineert met het assistent-trainerschap bij Telstar.
Hiertegenover stond het vertrek van onder meer Joey Jongman (Barendrecht), Mark de Vries (Ter Leede), Steven Sánchez Angulo (IJsselmeervogels), Boy de Jong (Zwaluwen) en Samuel Scheimann (gestopt).Stand van zaken
Met 43 punten uit 17 duels is Katwijk momenteel de onbetwiste koploper van de Jack’s League. Met een ruime voorsprong begonnen de oranjehemden aan de corona-onderbreking. Na de hervatten lieten zij punten liggen tegen TEC (1-1) en Kon. HFC (0-1), maar herstelden zij zich tegen De Treffers (2-0) en Jong FC Volendam (3-2).
Ook Quick Boys revancheerde zich afgelopen zaterdag voor de valse start na de uitgebreide winterstop. Op bezoek bij runner-up AFC waren de blauw-witten lange tijd de bovenliggende partij. En dat terwijl de formatie van trainer Edwin Grünholz al in de eerste minuut een fikse domper te verwerken kreeg in de vorm van een tegentreffer van Raily Ignacio. In de eerste helft stelden Fernando Lewis en Darren Maatsen orde op zaken waardoor Quick Boys, gesteund door de hondstrouwe fans, mocht rusten met een voorsprong. De gelijkmaker van de Amsterdammers viel helaas snel na rust en ondanks meerdere kansen van de bezoekers moesten de blauw-witten uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

Online kaartverkoop
Ook in het seizoen 2021-2022 bestaat voor niet-leden de mogelijkheid om toegangskaarten voor thuisduels van het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys online te bestellen. Ervaar het gemak van het bestellen van tickets via PC, tablet of smartphone. De loketten op sportpark Nieuw Zuid blijven op de wedstrijddag gesloten, dus een ieder die deze wedstrijd wil bezoeken en geen lid is, dient gebruik te maken van de online kaartverkoop. De prijzen van de toegangstickets voor deze wedstrijd luiden als volgt:

  • Staanplaats: € 12,50
  • Jeugd (t/m 12 jaar): € 5,00
  • Tribuneplaats: € 15,00

Klik HIER voor de website van de online kaartverkoop.

Live-uitzending
Quick Boys TV zal in samenwerking met Omroep West rechtstreeks verslag doen van de Moeder der Derby’s. De live-uitzending start rond 18.20 uur, met voorbeschouwingen en interviews. De wedstrijd is live te volgen via Eyecons op https://eyecons.com/videos/quick-boys-katwijk-14281Rondje langs de velden
Oorspronkelijk stond naast het duel tussen Quick Boys en Katwijk ook de inhaalwedstrijd tussen Scheveningen en GVVV op het programma, maar vanwege een aantal coronabestemmingen in de selectie van de thuisploeg gaat deze confrontatie niet door.