60+ voetbal weer van start!

Ook voor het 60+ / walking football is het seizoen weer gestart. Er wordt getraind onder de bezielende doch strenge leiding van Bastiaan van Rossum.

“Piet, je mag niet rennen” en “Wim, geen lichamelijk contact”: zomaar wat kreten die vrijdagochtend weer over veld 6 schallen. Wie denkt dat walking football alleen een rondootje is van wat oudere mannen, die heeft het toch goed mis… Het gaat er op vrijdag af en toe stevig en verhit aan toe, en het tempo ligt nog verdacht hoog bij deze groep vitale, bloedfanatieke “ouderen”.

Zo’n beetje elke beslissing van de scheidsrechter/trainer wordt aangevochten. “Scheids, ik raak hem niet aan, hij kijkt teveel naar Ronaldo” en “nee man, dat was geen rennen, ik liep gelijk op met mijn tegenstander”: de felheid is duidelijk te horen. Maar wat vooral op valt is het plezier en fanatisme van deze heren, daar kunnen ze op zaterdag jaloers op zijn!

Na een flink uur zwoegen vinden de mannen het wel genoeg en is het tijd voor een bakje koffie, een kleine nabespreking en uiteraard het proberen op te lossen van de wereldproblemen.

Heb jij ook interesse om lekker op eigen niveau een balletje te trappen met wat fanatisme en gezelligheid? Er wordt elke vrijdagochtend getraind van 9.30 tot 10.30 uur, kom een keer langs om te kijken en een praatje te maken, of kijk voor meer gegevens op de 60+-pagina op de website via deze link.