K.v.v. Quick Boys versterkt zich met Jesse van Nieuwkerk

Voor komend seizoen heeft K.v.v. Quick Boys zich verzekerd van de diensten van Jesse van Nieuwkerk. De boomlange aanvaller komt over van zaterdaghoofdklasser Argon uit Mijdrecht, de club waar trainer Jan Zoutman in het verleden werkzaam is geweest. Met het aantrekken van Van Nieuwkerk hebben de blauwwitten de eerste versterking voor het seizoen 2017-2018 binnen.

Met zeventien treffers had de linksbenige Van Nieuwkerk vorig seizoen een belangrijk aandeel in het kampioenschap van de Mijdrechters. Ook in de Hoofdklasse weet hij het net regelmatig te vinden en staat de 22-jarige spits inmiddels op acht treffers. Technisch Manager Gert Aandewiel roemt de gedrevenheid van Van Nieuwkerk: ,,Hij beschikt over een uitstekende wedstrijdmentaliteit. Jesse is een lastig te bespelen aanvaller die nooit opgeeft en daarnaast over de nodige kopkracht beschikt. Met hem krijgen we de beschikking over een ander type spits die tevens aan de linkerkant uit de voeten kan, waardoor de mogelijkheden voorin vergroot zullen gaan worden. En bovenal: hij wil zelf ook dolgraag naar Quick Boys komen,” aldus Aandewiel over de kersverse aanwinst.

Van Nieuwkerk heeft de gehele jeugdopleiding van Argon doorlopen en wordt gezien als jongen van de club. Toch heeft de spits besloten de Mijdrechters aan het einde van het seizoen de rug toe te keren. ,,Vier seizoenen geleden stopte Argon met de zondagtak. Met de zaterdagafdeling zijn we in drie jaar tijd opgeklommen vanuit de Tweede klasse naar de Hoofdklasse. Naar mijn mening zit de club nu aan haar plafond. Voor mijzelf leg ik de lat hoger. Ik wil alles uit mijn carrière halen. Als Quick Boys zich dan meldt, dan ben je verkocht,” licht de ambitieuze Van Nieuwkerk toe.
Het heeft niet altijd meegezeten voor de spits. Enkele jaren geleden raakte Van Nieuwkerk zwaar geblesseerd en moest hij vrezen voor het ergste. ,,Volgens de orthopeed zou ik nooit meer kunnen voetballen. Uiteindelijk is het revalidatieproces na de operatie zeer voorspoedig verlopen en heb ik de afgelopen twee jaar nagenoeg gespeeld. Ik durf te stellen dat ik er sterker uitgekomen ben. Die over-mijn-lijk-mentaliteit zie je terug in mijn spel. Ik wil eruit halen wat erin zit.”
Hoewel hij in Mijdrecht nooit onder trainer Zoutman heeft getraind, kijkt Van Nieuwkerk uit naar het weerzien op sportpark Nieuw Zuid. ,,Als kleine jongen stond ik langs de lijn toen Argon onder leiding van Jan Zoutman algeheel amateurkampioen werd in 2007. Het is mooi dat we bij een club als Quick Boys ‘herenigd’ gaan worden,” meent Van Nieuwkerk die zijn werkzaamheden als accountant combineert met een opleiding aan de Nyenrode Business Universiteit.

Langs deze weg wordt Jesse van Nieuwkerk alvast van harte welkom geheten op Nieuw Zuid waar hij hopelijk een succesvol vervolg van zijn sportieve loopbaan zal gaan beleven.

Geef een antwoord