Quick Boys in de Derde Divisie (II): Mohamad Mahmoed

In het drieluik ‘Quick Boys in de Derde Divisie’ blikken we met een aantal prominente Quick Boyzers terug op de eerste seizoenshelft. Na het kampioenschap van afgelopen seizoen komt Quick Boys dit jaar uit in de Derde Divisie. Momenteel staan de blauwwitten op de zevende plaats, met 26 punten uit 18 duels. Als tweede sprak de Webredactie met speler Mohamad Mahmoed, kort voordat hij met de selectie vertrok naar Tenerife voor het trainingskamp aldaar.

Nieuwe club, nieuwe start
Voor Mohamad Mahmoed voelt spelen bij Quick Boys als een nieuwe start. De tweebenige speler was enige tijd clubloos na zijn vertrek bij NEC Nijmegen. Technisch manager Gert Aandewiel besloot afgelopen zomer om, na een korte proefperiode, Mahmoed een kans te geven. Mahmoed is tot nog toe tevreden in Katwijk: “Ik heb het op dit moment erg naar mijn zin bij de club. De spelers, staf en supporters geven mij veel vertrouwen, waardoor ik me vanaf de eerste dag hier op mijn gemak voel. Ook ben ik blij dat ik inmiddels een vaste waarde ben in het elftal en veel minuten maak.”
En wat is Mahmoed in zijn eerste maanden op Nieuw Zuid het meest opgevallen? “Dat de Derde Divisie heel open is. Elke wedstrijd is een finale op zich, omdat iedereen van iedereen kan winnen. En verder zijn de supporters mij opgevallen. Nadat wij verloren van Rijnsburgse Boys (7-1, red.) kwamen de fans ons massaal steunen, dat was werkelijk fantastisch. Hierdoor zijn we als team hechter geworden en mede daardoor hebben we de laatste weken veel punten gepakt.”

Man of the Match
In de laatste wedstrijd voor de winterstop wist Quick Boys knap te winnen van koploper FC Lisse. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 1-0, dankzij een doelpunt van Henry Opoku. Na afloop werd Mahmoed dankzij zijn harde werken gedurende de wedstrijd uitgeroepen tot Man of the Match. “Het belangrijkste was dat we de wedstrijd hadden gewonnen. Maar natuurlijk is het mooi meegenomen dat je verkozen wordt tot Man of the Match. Het was een fijn gevoel om dat na de wedstrijd te horen.”

Verwachtingen
Ondanks het goede einde voor de winterstop had Mahmoed iets meer verwacht van de eerste seizoenshelft: “Ik had verwacht wat hoger mee te draaien in de competitie. Dat is nog niet helemaal gelukt, maar ik denk dat we de stijgende lijn inmiddels wel hebben ingezet. Het gaat de goede kant op. We zullen er na de winterstop vol voor gaan om de goede vorm vast te houden.”
Over zijn eigen doelen voor de tweede seizoenshelft is Mahmoed duidelijk: “Ik hoop de komende maanden nog belangrijker te worden voor het team en in de belangrijke wedstrijden er bovenuit te steken.”

Nieuwe seizoen
Langzamerhand wordt er met een schuin oog al naar volgend seizoen gekeken. Zo werd afgelopen week bekendgemaakt dat Jesse van Nieuwkerk komend seizoen de gelederen zal versterken. Mahmoed kijkt desondanks nog niet echt naar het nieuwe seizoen: “Op dit moment ben ik daar nog niet mee bezig. Ik wil eerst dit seizoen goed afsluiten en houd voor komend seizoen alle opties nog open. Maar of ik mezelf volgend jaar bij Quick Boys zie? Ach… het shirt staat me in elk geval niet lelijk, haha! Zonder dollen: ik denk dat ik hier komend seizoen nog wel speel, maar je weet het nooit. In de voetbalwereld kan er van alles gebeuren.”

Trainingskamp
Samen met de staf en selectie bereidt Mahmoed zich deze week in Tenerife voor op de tweede seizoenshelft. Met zijn vorige clubs Sparta Rotterdam, PSV en NEC Nijmegen kwam hij tijdens de winterstop niet zo ver. “Maar met toernooien wel, hoor. Met PSV ben ik bijvoorbeeld twee keer naar Zuid-Afrika geweest voor een toernooi en eerder met Sparta Rotterdam naar Qatar.”

In het laatste deel van het drieluik ‘Quick Boys in de Derde Divisie’ spreken we komende week met trainer Jan Zoutman.

Geef een antwoord