Voorbeschouwing VVOG – Quick Boys

Na de regelmatige overwinning in de Bollenstreekderby tegen FC Lisse (3-0) speelt Quick Boys aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen VVOG. De Harderwijkers azen op eerherstel na de grote nederlaag bij Noordwijk van afgelopen weekend (1-6). Het competitieduel tussen VVOG en Quick Boys begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D. Schaper uit Dokkum. Reis mee en steun de blauw-witten op sportpark De Strokel in Harderwijk!

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2017_2018/20180203_vvog_quickboys/IMG_0020.jpg

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 stonden Quick Boys en VVOG achttien keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen negen onderlinge wedstrijden, terwijl drie duels onbeslist eindigden. De Harderwijkers trokken zes keer aan het langste eind. Twee seizoenen won Quick Boys in een bloedstollend duel op sportpark De Strokel dankzij een late treffer van Max van Steen (3-2). Afgelopen voetbaljaar wonnen de blauwwitten eveneens. Kelvin Maynard was met een loepzuivere vrije trap de matchwinner op De Strokel (1-0).

Vorig seizoen
Met 42 punten uit 34 duels eindigde VVOG vorig seizoen op de dertiende plaats in de Derde Divisie A. Met slechts 36 doelpunten waren de Harderwijkers de op één na slechtst scorende ploeg in de competitie.

Stand van zaken
Met twaalf punten uit zeven duels staat VVOG momenteel zevende in de Derde Divisie bij de zaterdagamateurs. De ploeg van trainer Hennie in ’t Hof (51) won van Eemdijk (1-0), FC Lisse (2-1), DOVO (2-1) en Achilles’29 (4-1), terwijl de Harderwijkers hun meerderen moesten erkennen in Harkemase Boys (1-4), ASWH (0-2) en Noordwijk (1-6). Met drie doelpunten is de van DVS’33 Ermelo overgekomen Mike Ahrens de huidige clubtopscorer van de groenhemden.

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2017_2018/20180203_vvog_quickboys/IMG_0138.jpg

Ongeslagen
Quick Boys deelt nog altijd de koppositie met Noordwijk. Na zeven speelronden zijn beide ploegen nog altijd ongeslagen. Afgelopen zaterdag won de formatie van trainer Erik Assink de Bollenstreekderby van FC Lisse (3-0). In de eerste helft zette Jesse van Nieuwkerk de thuisploeg op voorsprong. Na de pauze passeerde FC Lisse-verdediger Leroy Oehlers op ongelukkige wijze zijn eigen doelman. Op aangeven van Kay Tejan maakte Dennis Kaars een einde aan alle onzekerheid, waarna de wedstrijd op professionele wijze werd uitgespeeld door de gastheren. De blauw-witten zijn er alles aan gelegen om in Harderwijk de sterke competitiestart een goed vervolg te geven.

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je op donderdagavond 11 oktober aanstaande tussen 20:00 en 22:00 uur in het sponsorhome op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten bedragen slechts € 10,00 voor leden van de Supportersvereniging en € 12,50 voor niet-leden. 
De bussen vertrekken om 12:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een drankje en een hapje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Rondje langs de velden
Op de achtste speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
Hoek – De Dijk
DOVO – Noordwijk
Eemdijk – SteDoCo
FC Lisse – Harkemase Boys
ODIN’59 – DVS’33 Ermelo
ONS Sneek – Ajax
Achilles’29 – ASWH
SJC – Jong FC Groningen

//www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2017_2018/20180203_vvog_quickboys/IMG_0230.jpg

Geef een antwoord