Quick Boys start oefencampagne met nipte nederlaag

Na een viertal trainingssessies kwam Quick Boys afgelopen zaterdag voor de eerste keer in wedstrijdverband in actie tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Utrecht was gastheer USV Hercules de tegenstander. Na een sterke eerste elftal moest de formatie van trainer Edwin Grünholz na de pauze alsnog de overwinning laten aan de zondagderdedivionist.

De technische staf van de blauw-witten begon de eerste helft van het oefenduel met nieuwkomers Martin van Eeuwijk en Jesper de Vré en de teruggekeerde Tommy Bekooij. Zij maakten allen een goede indruk op de meegereisde fans. De van ADO’20 overgekomen De Vré had in de zesde minuut zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten ware het niet dat zijn inzet via zijn buik tegen de paal belandde. Even later was de Noord-Hollander wederom gevaarlijk. Met een fraaie sleepbeweging stuurde de aanvallende middenvelder zijn directe tegenstander het bos in, maar oog-in-oog met Fons Mulder kwam de Utrechtste sluitpost als winnaar uit de strijd. Diezelfde doelman keerde even later een vlammend schot van Tim Bloemendaal en in de rebound liep Dennis Kaars de bal tegen de touwen. De assistent-scheidsrechter zag de spits echter in buitenspelpositie staan, waardoor deze treffer niet doorging. Even later was het dan wel raak: Bekooij, die een gretige indruk maakte, pikte de bal op rond het zestienmetergebied en liet Mulder met een geplaatst schot in de korte hoek kansloos: 0-1. Dit was tegen de ruststand op sportpark Voordorp, hoewel Bekooij enkele minuten na zijn openingstreffer de voorsprong van de blauw-witten had kunnen verdubbelen.

Na de doelwisseling verschenen elf andere spelers aan de aftrap. Onder andere nieuwelingen Kevin Gomez Nieto en Jan-Willem Kamp en de stagiairs Jeffrey Pérez Stoof en Jaïro Schet mochten hun kunsten vertonen na rust. Ook de thuisploeg wisselde volop, de ploeg die in het tweede bedrijf de kans kreeg van trainer Jochem Twisker beet veel meer van zich af. Aanvankelijk waren de kansen voor de bezoekers, maar de kopballen van Bert Steltenpool en het schot van Koen van Liempt misten precisie.
Na de drinkpauze halverwege de tweede helft – het was met 30 graden Celcius nog altijd behoorlijk warm in Utrecht – sloeg Hercules toe. Na goed voorbereidend werk van Steff van Rooijen kende Tijanni Noslin weinig moeite om de gelijkmaker te scoren: 1-1.
Net nadat Steltenpool met een geplaatst schot zijn ploeg op een hernieuwde voorsprong dacht te brengen, pakte de thuisploeg de leiding. Een inzet van Van Rooijen verdween via het lichaam van Willem Schonenberg op de op het verkeerde been staande Martijn de Zwart: 2-1. In de resterende dertien minuten van deze vriendschappelijke wedstrijd kon Quick Boys geen vuist meer maken waardoor de blauw-witten de oefencampagne met een nipte nederlaag startte.