Quick Boys ruim langs The Motivated Academy Rotterdam

Na afzegging van een door blessures geplaagd VVSB werd The Motivated Academy Rotterdam bereid gevonden om als sparringspartner van Quick Boys te fungeren. De mix van eigen spelers en voetballers zonder club uit Nederland en België was geen partij voor de blauw-witten. De ploeg van trainer Edwin Grünholz won met 8-0. De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld.

De thuisploeg greep vanaf het beginsignaal het initiatief. In de eerste fase van de wedstrijd wisten de bezoekers zich kranig te verweren en konden zij Quick Boys op enige afstand van hun doel houden. Toch moesten zij na zeventien minuten de openingstreffer incasseren. Een voorzet van Jeffrey Ket werd in tweede instantie door Dennis Kaars in het dak van het doel geschoten: 1-0. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Nieuwkomer Jesper de Vré verscheen oog-in-oog met doelman Jonathan Krispijn en rondde koelbloedig af: 2-0. Diezelfde De Vré stond aan de basis van de derde Katwijkse treffer van de avond. Hij bracht Tommy Bekooij in stelling die vervolgens zijn directe tegenstander keurig uitkapte en in de verre hoek raak schoot: 3-0. Het slotakkoord in het eerste bedrijf kwam op naam van Ket. De aanvoerder verraste met een subtiele hakbal de Rotterdamse sluitpost: 4-0.

Na de doelwisseling, met tien andere spelers in het veld aan de zijde van de blauw-witten, veranderde het spelbeeld niet. Na een perfecte voorzet van Marc de Kruijs kopte Ivailo Staal raak: 5-0. Ook Jan-Willem Kamp pikte zijn doelpunt mee. De middenvelder mocht ongehinderd het strafschofgebied binnengaan en passeerde de keeper met speels gemak: 6-0. Even later was Steltenpool aan de beurt om het net te doen bollen. Na voorbereidend werk van opnieuw De Kruijs kon de spits eenvoudig scoren: 7-0. Een kwartier voor het einde van deze sportieve wedstrijd wist Steltenpool andermaal te scoren. Een harde kopbal van de aanvaller was sluitpost Krispijn te machtig.

Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys opnieuw thuis. Dan is zondagderdedivisionist OFC uit Oostzaan de tegenstander. Naar verwachting zal de weerstand dan hoger zijn. Het oefenduel op het hoofdveld van Nieuw Zuid begint om 15:00 uur.