Gastcolumn: Floor Schaap

Gepubliceerd op: 03-02-2020 13:00

Naast onze reguliere columnisten, zullen dit seizoen ook enkele gastcolumnisten een stuk schrijven voor www.quickboys.nl. Vandaag is de beurt aan Floor Schaap. Hij speelde in de jaren 60 en 70 in totaal 120 wedstrijden in Quick Boys 1 en beleefde zijn hoogtijdagen tussen 1970 en 1974.

"Wij zijn Quick Boys!"

"Deze slogan gebruikt de fanatieke supportersgroep, die week in week uit het eerste team van onze club volgt bij alle wedstrijden. Met deze slogan geeft de supportersvereniging aan dat zij de club vertegenwoordigen en dat geeft ook wel een flinke verantwoordelijkheid. Vooral bij de vele derby’s in deze competitie wordt met een vergrootglas gekeken naar onze supporters.

Een mooi voorbeeld werd gegeven bij de geplande uitwedstrijd tegen v.v. Katwijk, eerder dit seizoen. In verband met verwachte problemen werd een combiregeling ingesteld, waardoor onze supporters van Nieuw Zuid per bus naar De Krom moesten. Kranten en sociale media stonden vol met berichten over te verwachten ongeregeldheden en acties. Onze supportersvereniging wilde dit beslist niet en organiseerde een geweldige actie, waarbij de spelersbus van Quick Boys op de boulevard werden begeleid met vlaggen, spandoeken en fakkels. Dit was een duidelijk signaal van de supporters dat zij zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid ten opzichte van hun geliefde club. Want wij zijn Quick Boys!

Dat gevoel voor de club is natuurlijk altijd aanwezig. Nu onze club 100 jaar bestaat en we in deze tijd alle nostalgische verhalen weer kunnen horen en lezen, blijkt hoe Quick Boys door alle generaties heen een zeer belangrijke plaats inneemt. Heel veel families leverden spelers, trainers, jeugdleiders, terreinmedewerkers, kantinepersoneel, enzovoort. Van vader op zoon, van moeder op dochter, als een - in dit geval blauwwitte – draad loopt de club door de families.Als je, net als ik, je leven lang lid bent van deze mooie club, gaan de herinneringen vanzelf terug naar het begin. Je eerste wedstrijdjes op het veldje achter Salem en hoe op donderdag de teams werden samengesteld en de spelers werden aangeschreven met een gele of groene kaart: was je basisspeler of reserve? Als jeugdspeler op de fiets naar UVS en Lugdunum. Verzamelen bij de Stationsstraat, dat gaf het gevoel: wij zijn Quick Boys!

In de jaren daarna spelen in de junioren in de landelijke jeugd met bijzondere wedstrijden tegen Feijenoord, Sparta en ADO. Mooie toernooien met Pasen en Pinksteren op Nieuw Zuid en ook in Duitsland. Dan de spannende overstap naar de senioren. Spelen met oudere ervaren voetballers maakte je beter en als je goed je best deed kwam je in het eerste team. In de jaren later deed de sponsoring voorzichtig haar intrede. Kleding, voetbalschoenen en trainingskampen. De club bewoog mee met alle veranderingen, maar het gevoel van een trotse familieclub bleef.

Quick Boys 1 heeft prachtige wedstrijden gespeeld op ons indrukwekkende sportpark. Vooral de zomerwedstrijden tegen bekende grote voetbalclubs zorgden er voor dat Quick Boys veel supporters naar Nieuw Zuid trok. Vooral de bezoekers van Camping Zuid kwamen altijd kijken en zorgden ervoor dat de club door het hele land supporters had en nog immer heeft. Veel successen werden behaald, maar ook waren er mindere tijden. Nu de club weer terug is op het hoogste amateurniveau breken hopelijk weer mooie tijden aan, met veel topwedstrijden waarbij de steun van onze supporters altijd belangrijk is. Dat onze mooie club weer een rol van betekenis gaat spelen is zeker, want: WIJ ZIJN QUICK BOYS!


Agenda

13-04-2020

[Afgelast] Jubileumtoernooi JO17/JO19 (selecties)

13-04-2020

[Afgelast] Zilveren Haringkampioenschap

13-05-2020

[Afgelast] Jubileumfeest JO10 t/m JO12+MO11 op Nieuw Zuid

21-05-2020

[Afgelast] Toernooi Verenigingskampioenschap

22-05-2020

[Afgelast] Jubileumfeest Landenteams t/m JO9

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________