Arie van Duijn nieuwe eindverantwoordelijke Beloftenselectie

Met ingang van het seizoen 2015-2016 wordt Arie van Duijn de nieuwe hoofdtrainer van Quick Boys 3. De oud-speler van de blauwwitten zal leiding gaan geven aan de nieuw te vormen Beloftenselectie van de club. 

Voor de 51-jarige Van Duijn is sportpark Nieuw Zuid geen onbekend terrein. Als speler doorliep hij alle hoogste jeugdelftallen. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw maakte de ijverige middenvelder deel uit van de A-selectie van Quick Boys. Van Duijn won met de club onder andere de afdelingstitels, de zaterdagtitels en het algeheel kampioenschap in de seizoenen 1990-1991 en 1991-1992. Na zijn actieve voetbalcarrière ging hij als jeugdtrainer aan de slag op Nieuw Zuid en werkte hij onder andere met Dirk Kuijt en Hendrik van Beelen. Successen boekte de trainer met het tweede elftal. In die hoedanigheid stoomde hij aan het begin van deze eeuw diverse spelers klaar voor de hoofdmacht van Quick Boys.

Later was Van Duijn als assistent-trainer bij het eerste elftal betrokken, voordat hij in het seizoen 2000-2001 werd aangesteld als interim-hoofdtrainer. Verder trainde de timmerman de eerste elftallen van FC Rijnvogels (voorheen: KRV), Voorschoten’97 en Oegstgeest. Met Woubrugge, zijn huidige club, is Van Duijn momenteel gedeeld koploper in de 4e klasse C van de zaterdagamateurs.

Komend voetbaljaar zullen de seniorenselecties worden ingedeeld in twee trainingsgroepen. De eerste groep bestaat uit de A-selectie aangevuld met de zogeheten potentials uit de eigen jeugdopleiding die reeds toe zijn aan de volgende stap in hun ontwikkeling. De tweede groep wordt gevormd door de Beloftenselectie. Deze selectie bestaat uit talentvolle spelers van het huidige Quick Boys 2 en 3 en de talenten van Quick Boys A1 en A2 die op termijn de stap naar trainingsgroep 1 moeten gaan maken. Aan de hand van de ervaren Arie van Duijn en Sjaak Polak, de huidige trainer van Quick Boys 2, zullen de spelers van de Beloftenselectie tijdens trainingen en wedstrijden met het tweede en derde elftal klaargestoomd worden om de volgende stap te kunnen zetten.

Het Technisch Management is verheugd om in het kader van het verder ontwikkelen van de doorstroming vanuit de eigen jeugdopleiding nieuwe impulsen te kunnen geven door de vorming van de Beloftenselectie én met de aanstelling van Arie van Duijn die in dit proces een belangrijke bijdrage  kan leveren. 

Geef een antwoord