Beachsoccerteam BS Quick Boys/Wiesmeijer

Uitkomend in de Nederlandse Eredivisie
Sommigen zal het misschien ontgaan zijn maar Katwijk heeft een professioneel beachsoccerteam wat uitkomt in de Nederlandse eredivisie. Het is een team met alleen Katwijkse jongens die bij Quick Boys spelen of gespeeld hebben. Vorig jaar zijn een aantal jongens van het team Nederlands kampioen geworden van zo´n 500 amateurelftallen. Hierdoor komen zij dit jaar met een aantal versterkingen uit in de Eredivsie. 

De eredivisie bestaat uit 14 teams. Deze teams hebben veelal ex- eerste- en eredivisiespelers in het team. Een aantal bekende namen zijn o.a. Patrick Ax, Roel Liefde, Iwan Redan, Rik Hoogendorp en Leo Koswal.

Een team bestaat uit maximaal 22-spelers, terwijl er maar 5 kunnen spelen. Echter mag er onbeperkt gewisseld worden en duurt een wedstrijd 3×12 minuten zuivere speeltijd. Dit is enorm zwaar, zeker in mul zand.

Op een aantal dagen worden er zelfs twee wedstrijden op één dag gespeeld. Genoeg spelers is geen overbodige luxe. 

Het team zal spelen in Zwolle (2x), Groningen en Scheveningen (4x). In Scheveningen vindt ook de bekerdag plaats. 

De spelers van BS Quick Boys/Wiesmeijer:
Tom Kuyt, Pieter Hoek, Niels van Duijn, Rob van der Gugten, Peter Guyt, Barry Ouwehand, Kees Dubbelaar, Herman Varkevisser, George Burley, Eef Schoonevelt, Karl Janssen, Patrick Rapmund, Robbert van Rijn, Sander van der Horst, Arie Zwaan, Jacob Prins, Mathijs Hoek en Jaap van der Plas. 

Op dit moment is het team volop aan het trainen in aanloop naar de competitie die op zondag 20 juni in Groningen zal beginnen. Zaterdag 12 juni zal het team 2 oefenwedstrijden in het beachstadion van Scheveningen spelen tegen team V.V.S. Den Haag en team Rotterdam Interchange. De eerste wedstrijd van onze Katwijkse jongens zal om 10:00 uur beginnen.

Wellicht een leuk idee om onze mannen te komen steunen. Lekker op de fiets naar Scheveningen om daar ook nog even vlaggetjesdag mee te pikken. 

Het team had zeker niet levensvatbaar geweest zonder de financiële steun van hoofdsponsor Ben Dijkdrent, eigenaar van Wim Wiesmeijer Boeketterie. Ook de bijsponsors Quick Boys , Pluimgraaf Sport, Haasnoot Mode en Taxi de Jong hebben het team gesteund. 

We zullen jullie via deze website regelmatig op de hoogte stellen. Op zeer korte termijn zal er ook een teamfoto worden geplaatst. 

Succes mannen!

Geef een antwoord