Bericht van de Commissie Supporters en Veligheid inzake Reanimeren en AED

Bijna 50 QB vrijwilligers volgen nieuwe- en herhalingscursus “reanimeren & bedienen AED”.
In de afgelopen drie weken zijn een 4-tal cursusavonden “reanimeren en bedienen AED” gehouden voor bijna 50 QB vrijwilligers.

Op donderdagavond 14 mei volgen een 14-tal vrijwilligers voor de eerste maal de cursus. Op de avonden 28 mei, 2 en 4 juni volgt een groep van respectievelijk 11, 9 en 14 vrijwilligers de jaarlijkse herhalingscursus.Tijdens de avonden is er zowel theoretische- als praktische instructie gegeven.

Aan het praktische deel is veel aandacht gegeven opdat de QB vrijwilligers op een effectieve wijze zowel de techniek van het reanimeren als het bedienen van de AED apparatuur kunnen uitvoeren.

Dat de herhalingsavond belangrijk is, blijkt wel uit de reacties van de vrijwilligers: “verschillende aspecten raken we kwijt, goed dat dit jaarlijks wordt geïnstrueerd”.

De opkomst van de vrijwilligers voor de herhalingscursus is zeer hoog geweest.

Slechts enkelen hebben de cursus niet kunnen volgen. Zij worden, evenals alle vrijwilligers, volgend jaar opnieuw uitgenodigd voor de herhalingsavond. 

K.v.v. Quick Boys beschikt, samen met het EHBO-team die in het najaar voor de AED herhaling worden uitgenodigd, in totaal over ruim 60 gecertificeerde AED vrijwilligers.

Met dank voor de kundige- en leerzame wijze waarop de avonden door het instituut Hulsbosch en Broekhoff (zie ook www.hulsboschenbroekhoff.nl) zijn verzorgd.

Op de QB website vindt u onder Clubinfo – Supporters & Veiligheid meer informatie over de AED. Tevens treft u het medisch protocol aan waarin o.a. de plaatsen zijn genoemd waar zich de AED apparatuur op sportpark Nieuw Zuid bevindt.

Zie ook het medisch protocol wat onderaan als bijlage is opgenomen..

In verschillende ruimten op sportpark Nieuw Zuid is een lijst aanwezig waarop alle AED vrijwilligers zijn genoemd. Deze lijst willen we complementeren met de vrijwilligers die deze cursus elders hebben gevolgd. Gaarne melden bij Theo de Ruijter (theoderuyter@hotmail.com) en/of Kees de Jong (keessiedejong@tiscali.nl).

Op deze wijze wordt een uitgebreide- en meer complete lijst verkregen van vrijwilligers die “levensreddend” werk (kunnen) verrichten.

Geef een antwoord