Caroliene Jonker tekent bij F.C. Rijnvogels

Afgelopen maandag maakte de technische commissie van buurman FC Rijnvogels bekend dat ze Quick Boys talent Caroliene Jonker hebben vastgelegd. Nadat Sem van Duijn de talentvolle middenvelder voorging en een stap omhoog maakte richting AZ, is Caroliene de volgende exponent uit de jeugdopleiding die haar carrière op een hoger niveau voortzet. Zij gaat vanaf volgend seizoen haar kunsten vertonen op het hoogste amateurniveau.

De gelijkenis met Sem is snel getrokken, want ook Caroliene begon met voetballen op Nieuw Zuid en ook zij veroverde op jonge leeftijd een plaats in de hoofdmacht. Daarnaast komen beide spelers uit een voetbalnest. De roots van Sem zijn inmiddels bekend, maar ook de familie Jonker is een bekende naam bij Quick Boys. Vader Johan speelde jarenlang in het eerste en is de huidige trainer van Caroliene bij Vrouwen 1, waar de jonge middenvelder samenspeelt met zus Judith. Daarnaast is ook jongere zus Naomi actief. Zij speelt in de MO17-1 en mocht zelfs al eens invallen in de hoofdmacht.

Het nu 19-jarige talent begon in 2013 op 8-jarige leeftijd met voetballen in de D10 bij de jongens. “Ik had daarvoor nooit echt wat met voetbal maar dat is al snel veranderd. Ik begon een passie voor voetbal te krijgen en voetbalde elke dag”. Na een aantal jaar bij de jongens te hebben gevoetbald, besloot ze de stap naar het meidenvoetbal te maken en kwam in de MO13-1 te spelen. Het bleek een juiste beslissing: “Hier had ik het zo snel naar mijn zin en voelde me helemaal thuis. Hier begon mijn passie voor deze mooie club ook te groeien” vertelt ze. Naast het spelen bij de meiden, trainde ze één keer per week mee met de selectie van de jongens: “Ik ontwikkelde me steeds meer en deed al snel met wat oudere meiden mee”.

Na de MO13-1 volgde de MO15-1 en daarna doorliep Caroliene alle hoogste meidenteams. Haar talent bleef in de tussentijd niet onopgemerkt en al op haar 15e maakte ze haar debuut in het eerste. Na een periode in de MO19-1, de MO20-1 en Vrouwen 2, sloot de middenvelder al op haar 17e aan in de selectie van Vrouwen 1. Vanaf dag 1 heeft Caroliene het uitstekend naar haar zin in het hoogste team, waarmee ze vorig jaar ongeslagen kampioen werd in de 3e klasse.

Hoewel ze het prima naar haar zin heeft op Nieuw Zuid, besloot ze dan toch de stap naar de Kooltuin te maken. Na een succesvolle stageperiode bij de Rijnvogels, had de technische commissie genoeg gezien en besloten de middenvelder te strikken voor volgend seizoen. Bij de Rijnvogels zijn ze er van overtuigd dat Caroliene aan de hand van ervaren speelsters tot volle wasdom gaat komen op het hoogste amateurniveau.

“Ik merk dat ik mezelf meer kan uitdagen en meer kan ontwikkelen,” verklaart ze. “Ik werd bij Rijnvogels opgemerkt en uitgenodigd voor een stageperiode. Ik voelde me al snel erg welkom bij de club dankzij de staf maar ook door de speelsters. En het is natuurlijk ook heel gaaf om op dit niveau te mogen gaan voetballen. Mijn ambities voor nu zijn om nog beter te worden en mezelf meer te ontwikkelen op hetgeen wat nu mijn sterke punten zijn.”

Quick Boys beseft dat er een belangrijke schakel vertrekt, maar er heerst vooral trots. Ook op Nieuw Zuid is er de overtuiging dat Caroliene gaat slagen. De club is daarnaast hard op weg meer talenten als Caroliene voort te brengen en haar ontwikkeling kan worden gezien als een voorbeeld voor andere meiden om alles uit hun carrière te halen. Quick Boys wenst Caroliene een mooie carrière toe en hoopt haar ooit weer te mogen verwelkomen op het oude nest!