Column Matthijs Koster: Start van een nieuwe competitie

“Om te beginnen zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Matthijs Koster en sinds dit seizoen speel ik voor Jong Quick Boys. Ik ben als vijfjarige bij de Landenteams van Quick Boys begonnen met voetballen en heb hierna de gehele jeugdopleiding van Quick Boys doorlopen. Naast het voetballen ben ik dit jaar bezig met het afronden van mijn HBO Accountancy studie.

Jong Quick Boys, oftewel Quick Boys Onder 21, bestaat uit een selectie van 18 jongens ,waarbij de meesten al van jongs af aan bij Quick Boys spelen en weten wat het is om voor het mooie blauw-wit te mogen uitkomen. Daarnaast doen er wekelijks twee á drie jongens van de A-selectie mee om het team te versterken.

Sinds dit seizoen is Jong Quick Boys vanwege een nieuwe opzet van de KNVB ingeschreven in een nieuwe beloftencompetitie. In deze competitie nemen wij het op tegen de beste amateurverenigingen in Nederland, zoals Koninklijke HFC en Excelsior Maassluis. Daarnaast zitten er in de competitie ook enkele teams uit het betaald voetbal, zoals SC Cambuur, FC Dordrecht en MVV.

Vanwege de nieuwe opzet van de competitie was het van te voren moeilijk in te schatten hoe hoog het niveau was van de tegenstanders. In onze eerste kennismaking met de competitie speelden we uit tegen FC Dordrecht. Tijdens deze wedstrijd werd gelijk de toon gezet, want na 90 minuten spelen stond helaas de eindstand van 6-0 op het bord. FC Dordrecht was die middag een maatje te groot en de kleinste foutjes van ons werden direct afgestraft. Ondanks de nederlaag moesten we onze hoofden hoog houden, omdat de volgende wedstrijd thuis werd gespeeld tegen MVV. Met een uitstekend spelend Jong Quick Boys stonden we na 60 minuten met 2-0 voor. Die voorsprong konden we echter niet behouden en diep in de blessuretijd scoorde MVV de 2-3. Een gelijkspel was het meest verdiend geweest die middag, maar het geluk zat ons op dat moment niet mee.

Ook onze derde en vierde wedstrijd werden verloren, waarbij we speelden tegen resp. Westlandia en SC Cambuur. De wedstrijd tegen Cambuur begonnen we heel goed en kwamen we op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd speelde zich echter vooral op onze helft af, waarbij Cambuur veel balbezit had. In de laatste tien minuten van de eerste helft kregen we weer les in het afmaken van je kansen, want van de vier kansen die Cambuur kreeg was elke kans gelijk een goal. De tweede helft had Cambuur wel meer de bal, maar kregen ze geen grote kansen meer en konden wij de stand iets dragelijker maken door de eindstand van 2-4 op het bord te noteren.

De nul punten op de stand gaven een vertekend beeld weer na vier wedstrijden spelen, zeker omdat het veldspel elke week beter werd en we van de vier wedstrijden al drie profclubs hebben gehad. De volgende wedstrijd moest dan ook gewonnen worden om eindelijk van die hatelijke nul af te komen en onszelf te belonen voor ons harde werk. Na een zwaarbevochten wedstrijd met veel doelpunten werd er met 3-4 gewonnen bij Hollandia en konden eindelijk die drie punten worden bijgeschreven. Ook de week erna werd er gewonnen, ditmaal met 4-1 tegen De Treffers. Hierbij werd door ons in de tweede helft het verschil gemaakt.

Helaas kunnen we vanwege het coronavirus de stijgende lijn die we zijn ingeslagen voorlopig niet doortrekken. De gezondheid van de spelers en staf staat in deze rare tijd voorop. Hopelijk kunnen we snel weer van het mooie spelletje genieten!