Column Tim Bloemendaal: Achteruit kijken, vooruit leven

“De winterstop is voorbij, het trainingskamp in Tenerife zit erop en de start van de tweede seizoenshelft staat voor de deur. Het wordt een spectaculair aankomend halfjaar, waarbij de club strijdt voor handhaving in de Tweede Divisie en haar 100-jarig bestaan viert. De club gaat dit ongetwijfeld op grootse wijze vieren. Wij als spelersgroep zijn ons ervan bewust dat wij deze feesten een extra mooi tintje kunnen geven door (meer) wedstrijden te winnen. Dat is meteen de belangrijkste teamdoelstelling voor de tweede seizoenshelft. In deze column wil ik terugblikken op onze eerste seizoenshelft in de Tweede Divisie, het zonovergoten trainingskamp op Tenerife en vooruitkijken naar het aankomend half jaar.

Het turbulente jaar 2019 sloten we af met een 3-1 nederlaag tegen winterkampioen HHC Hardenberg. Met een dubbel gevoel gingen we de winterstop in. Enerzijds was er de blijdschap van het spelen van wedstrijden in de Tweede Divisie, anderzijds is er de teleurstelling over het aantal behaalde punten. We weten allemaal dat we meerdere wedstrijden gespeeld hebben waarbij we voldoende perspectief hadden op een overwinning, maar uiteindelijk toch met lege handen stonden. Misschien is de winterstop om die reden wel een welkome onderbreking geweest, om in 2020 te kunnen laten zien dat we geleerd hebben van de eerste zestien wedstrijden in de competitie.

Het eerste halfjaar in de Tweede Divisie kan gekwalificeerd worden als onwennig en niet effectief genoeg. Ik ben ervan overtuigd dat we meekunnen op dit niveau, alleen zullen we meerdere aspecten van het voetbal beter moeten beheersen om eenvoudiger overeind te blijven. Misschien moeten we de tegenstander wel meer onze wil opleggen. Dat hoeft niet te betekenen dat we druk gaan zetten op de 16 meter van de tegenstander. Het betekent wel dat we als team zeggen: tot hier en niet verder. Dat is niet makkelijk op dit niveau, maar het is wel belangrijk.

In mijn eerdere column schreef ik dat we door geen enkele tegenstander zijn weggespeeld en daar sta ik nog steeds achter. Feit is echter wel dat we op dit moment een mager puntenaantal van 16 hebben. Daarom zou ik als doelstelling willen uitspreken dat we 40 punten gaan halen dit seizoen. Op basis van de voorgaande jaren in de Tweede Divisie moet dit voldoende zijn voor handhaving in deze geweldige competitie. Op basis van mijn eerdere opmerkingen is er genoeg reden om met een positieve blik vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft.

Op het moment van schrijven zijn wij net terug van een zesdaags trainingskamp op Tenerife. Een trainingskamp is een ideaal moment om met elkaar een goede basis te leggen voor het aankomende halfjaar. Voor mij betekende dit het derde trainingskamp dat ik meemaak sinds ik aangesloten ben bij de A-selectie. We hebben goede dagen achter de rug onder schitterende omstandigheden. Voor de spelersgroep ook een mooi moment om kennis te maken met de nieuwe jongens (Olaf van der Sande en Sabir Achefay) die aangesloten zijn sinds de winterstop. Tegelijkertijd hebben we ook afscheid genomen van een drietal spelers: Marc de Kruijs, Raymond Baten en Bert Steltenpool. Zij hebben vorig jaar alle drie een belangrijke rol gespeeld in de felbegeerde promotie en nu gekozen voor een nieuwe uitdaging. Ik hoop dat het ze lukt om weer veel aan spelen toe te komen en belangrijk te worden voor hun nieuwe clubs.

Morgen zal de competitie weer worden hervat. Voor ons de eerste kans om een eerste stap te zetten richting de 40 punten-doelstelling. Jullie steun kunnen wij weer goed gebruiken. Aan ons om de club weer eens de volle drie punten te schenken.

Ik hoop jullie morgen weer in grote getalen aanwezig te zien!”

Tim Bloemendaal
Speler Quick Boys 1

 

Geef een reactie