Dames 1 alleen koploper na overwinning op Altior in Langeraar: 0-8 (rust: 0-5)

Nieuwe stap op weg naar promotie
De doelstelling van dit seizoen voor dames 1 is promoveren naar de 3e klasse. Daarvoor zal in de najaarscompetitie (een fraai verzinsel van de KNVB) bij de eerste zes geeindigd moeten worden. Dat geeft dan weer recht op deelname aan de kampioenspoule in de voorjaarscompetitie. De winnaar daarvan zal promoveren naar de 3e klasse. Een lange weg te gaan dus, maar na drie wedstrijden liggen we op koers.

De ploeg is in balans, straalt een enorme werklust uit en heeft niet te vergeten de wil om te winnen. Iedereen is gretig. Of we nu met 4 of 5 -0 voor staan, dat maakt niet uit.

Toch was ook het begin van de wedstrijd van vandaag, uit bij Altior, weer lastig, om niet te zeggen stroef. We kregen wel kansen en mogelijkheden, maar we moesten wachten tot na ruim een kwartier spelen voordat we echt goed in de wedstrijd kwamen. We hebben dan al een aantal schoten net naast of net over zien gaan. Toch kwam er een aanval waar wel uit gescoord werd. Roos onderschepte de bal en zette een aanval op over rechts, kapte daarbij een tegenstander uit en gaf de bal hoog voor. Daar stond Tirza die de bal panklaar op haar hoofd kreeg en binnen kon koppen.

Daarna ging het heel snel, want binnen 4 minuten stonden we met 0-3 voor door doelpunten die allemaal op naam kwamen van Tirza. De 0-2 werd binnengegleden op een voorzet van Claudia over de linkerkant en de 0-3 kwam eveneens over links, maar dan op een voorzet van Emma.

Een echte hattrick dus voor onze spits en Altior had meteen alle verzet opgegeven. In de eerste helft, alleen onderbroken door een drinkpauze vanwege de laat aangebroken zomer, scoorden wij nog twee keer. Deze twee treffers kwamen op naam van Dieuwertje. De eerste omdat ze goed de ruimte vond achter de verdediging van Altior, en door Tirza met een fraaie steekbal op haar wenken bediend werd, en de tweede was een aanval over links opgezet door Claudia die scherp voor gaf, waar Dieuwertje lekker tegenaan kon lopen. Zo was de ruststand 0-5.

Omdat het behoorlijk warm was in de kleedkamer, en we verschrikkelijk gretig waren, gingen we na de overheerlijke limonade weer snel naar het veld. Daar moesten we wel een tijdje wachten op de scheidsrechter en tegenstander, maar toen die er eenmaal waren pakten we ons favoriete spelletje weer op.

Dat spelletje, de bal snel rond laten gaan door middel van een keer raken en veel bewegende speelsters daaromheen, gaat met de week beter. Maar nog voordat de tweede helft goed en wel begonnen was, ging de bal op de stip nadat Claudia onreglementair binnen de 16 meter onderuit gehaald werd. Zij gaat zelf achter de bal staan en schoot deze foutloos binnen.

Daarna werd het een feest om naar deze wedstrijd te kijken. Veel beweging, goed voetbal en vooral de coaching was goed, en wordt ook steeds beter. Opkomende mensen in een overtal situatie, de tegenstander wist er geen raad mee. Zij kwamen dan ook bijna de middenlijn niet meer over. Achterin zat het bij ons ook potdicht. Mandy, weer terug in het doel na een scooterongeluk, kreeg alleen maar terugspeelballen. Ze heeft nu zoveel rust en een veel betere pass gekregen, dat we daardoor ook bijna geen balverlies meer hebben (iets wat vorig seizoen nog wel eens mis ging).

Terugspelen op Mandy, opendraaien en aanbiedende speelsters aan de andere kant, heerlijk om naar te kijken hoe dit jonge team zo aan het groeien is en met veel plezier haar wedstrijden speelt. Na 16 minuten kregen we een corner. In eerste instantie wordt die weggewerkt door de thuisploeg, maar niet goed genoeg en dus is de bal weer voor ons. In het strafschopgebied kwam de bal voor de voeten van Marion, die moet je zo’n kans niet geven. Ze haalde vol uit, en de bal verdween in het dak van het doel, 0-7.

Na een half uur spelen, waarin wij heer en meester waren op het veld, en de ene na de andere kans creëerden, kwamen de vijf glorieuze minuten van Brenda. Opkomend vanuit achter vroeg zij regelmatig dwingend om de bal. Halverwege de helft van de tegenstander, op ongeveer 26 meter, haalde zij tot twee keer toe verwoestend uit. De eerste kwam op de handen van de keepster die, met schroeivlekken op haar handschoenen, de bal net aan tot hoekschop kon verwerken. De tweede bal werd vanaf dezelfde afstand geschoten, maar daar had de keepster echt geen antwoord op, en zag de bal snoeihard in de kruising vliegen. In ieder geval stond het na 35 minuten spelen 0-8. Toen eiste Mandy haar momentjes op, en liet ze zien dat ze de afgelopen twee weken onder handen genomen is door keeperstrainer Hans Schoneveld en Rein, dit omdat onze “eigen” keeperstrainer Erwin in afwachting is van een noodzakelijke medische ingreep aan zijn enkel. Door twee fraaie reddingen op twee inzetten van de thuisploeg wist zij de nul te houden.

Komende zaterdag speelt uw dames 1 thuis tegen Blauw Zwart dames 1, aanvang 14.00 uur. Toegang gratis inclusief aanvallend voetbal door een ploeg die met heel veel plezier de wedstrijd benadert.